22 Mayıs 2010 Cumartesi

Torunlar- Fethiye Çetin, Ayşe Gül Altınay


Ermeni sorunu gündemin en sıcak konularından. Hrant Dink'in ölümü arkasından yaşananlarla, daha da çok konuşulur, tartışılır hale geldi aslında.

Bize öğretilenler, söylenmeyenler, saklananlar... Herkesin farklı bir görüşü, inancı var. Ben her olayda olduğu gibi bilginin, bir değil farklı bir kaç yerden geldiği durumlarda kendimi daha güvenli hissediyorum.

Okulda öğrendiklerimiz ve etrafımdan duyduklarım zaten cebimde diyerek, bir arkadaşımın önerisiyle bu kitabı okumaya karar verdim.

Kitap, 1915 döneminde Türkiye'de yaşayan Ermenilerin, torunlarının anlattıkları.
Bazıları, Fethiye Çetin'in Anneanne adlı kitabını okuduktan sonra aile içinde bilinen ama üzerine hiç düşünülmeyen bu konuları deşmeye başlamış, zor da olsa bir şeyler öğrenmişler.
Kimisi adını vermekten kaçınmış, kimisi kimliğini saklama gereği görmemiş. Bir tanesi konuştuktan sonra son anda geri çekilme kararı almış.

Türk aileler tarafından sahiplenilen, aile içine alınan çocukların yaşadıkları hikayeleri buluyorsunuz kitapta.

O dönem bir muamma. Okuyunca, hep söylenenin aksine kötü bir şeyler olduğunu hissediyor insan.

3 yorum:

  1. Okumak Lazım...Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. İTÜ Sahnesi'nin 2010 prodüksiyonu (Geçmiş Zamanın Rivayeti), konuyla direk alakalıdır, kitaptan pek çok alıntı yapılmıştır, oyunda bu konu ve anılar kullanılıyor.

    Eylül'e kadar bilinen başka gösterimleri yok lakin bilgi almak isteyenler www.itusahnesi.com 'dan elde edebilirler malumatı.

    Not: Bu arada kitap kesinlikle okunmalı.

    YanıtlaSil
  3. Kahve keyfi: iyi okumalar...
    Callieach bheur: teşekkürler bilgi için.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails