23 Mayıs 2010 Pazar

Gerçek hayal kırıklığıdır...


Bir yerlerde Alper Canıgüz'ün güldürürken ağlatan kitapların yazarı olmak istediğine benzer birşeyler okumuştum... Kişi kendini bilirmiş ya hani, işte yazar Canıgüz de hakikatten o dileğini gerçekleştirmiş bu kitapta.

Alper Canıgüz'ü hiç okumamış biri, kitabın arkasına bakıp kahramanın 5 yaşındaki bir çocuk oldugunu görünce, boş bir kitap oldugu yanılgısına kapılabilir...5 yaşındaki bir veledin hayatı ne kadar sıradışı olabilir ki? ne gibi bir zevk verir okuyana? ama böyle düşünmeyin.. mükemmel bir kitapla karşı karşıyasınız.

Alper Kamu 5 yaşındadır ancak 35 yaşında gibi düşünür, konuşur ve davranır. Alper Kamu'nun hayat ve insanlar hakkında eşsiz gözlemleri vardır ve herbir kelimesine kadar haklıdır da...

Biz hayatın acı tadıyla 5 degil de 25 yaşında tanışırız belki de, artık milyonlarca noktanın içinde bir noktadan fazla bişey olmayacak oldugumuzu, hayatın mucizeler getirmeyecegini idrak ederiz..Ama Alper Kamu bunu anasının karnından doğdugu gün biliyormuşcasına bezgin...

Kitap alabildiğine komik de aynı zamanda. kahramanımızın tespitlerinin yanı sıra, kişilerle -mesela komiserle- diyalogları epey güdürüyor!

şiddetle tavsiye ediyorum. Bence Canıgüz, kadri kıymeti çok bilinmeyen bir yazar, onu baştacı etmeliyiz, kapısına çiçekler koymalıyız, evinin önüne I LOVE YOU yazmalıyız ki, bu kısacık, incecik ama içi dolu turşucuk kitaplarından daha bol bol yazsın!

bu arada yazımızın başlıgı da, kitabımızın pejmurde kahramanlarından birinin ağzından dökülmüştür efendim.. iyi okumalar!

on üzerinden puanım: 9

6 yorum:

  1. başlığı okuyup cidden -hayır olmamalı- dedim içimden zira okumaya baya heveslendiğim bi kitap, sonra okudum yutar gibi yazıyı da rahatladım, bi oh çektim.)

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle alıp okuyun, çok keyif alacaksınız.

    YanıtlaSil
  3. En kısa zamanda okuyacağım, teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Listemdeydi, garantiledi yerini iyice :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails