18 Şubat 2010 Perşembe

Bir Fahişenin Günlüğü-Nina Holm

Fahişelik insanlık tarihinin belki en eski mesleklerinden olsa gerek. Hayatları ise her zaman ilgi çekmiştir kanımca. Bu kitabı çok eskiden okumuştum. Ve onların hayatlarına değişik bir bakış açısıyla bakmamı sağlamıştı.

Kitap Danimarka'da geçiyor. Kahramanımız Eva iki çocuk sahibi tecrübeli bir fahişe. Ve yaptığı işten kızlarının haberi yok. Onları çok iyi okullarda okutmak için ve rahat bir hayatları olsun diye bu mesleği yapıyor. Çünkü tahsili yok,zor bir hayatı olmuş.

Yılbaşında bir günlük hediye ediliyor, önceleri pek yazmak istemese de, sonra günü gününe yazıyor. Çok renkli bir hayatı var esasen. Müşterileri, arkadaşları, ailesi, New Paradise barı birbirinden renkliler.
Ve baktığımız zaman klasik fahişelerin aksine çok entellektüel ve esprili bir yaklaşımı var. Müşterileriyle siyaset tartışmaları yapacak kadar akıllı bir kadın.

En büyük korkusu kızlarının yaptığı işi öğrenmesi ve onları hayal kırıklılığına uğratmak. Bu melodramı belkide. Ve insanın fahişelere bakış açısını değiştiren yeri olsa gerek...

Bu kitabı bulabilirseniz şayet öneririm(çünkü ben kapağını bile google da zor buldum) , gayet eğlenceli, düşündürücü ve ilgi çekici bir kitaptır. Danimarka'nın arka sokaklarına götürür...


2 yorum:

  1. O, bu değil de ayakkabılar süpermiş:))))

    YanıtlaSil
  2. daha önceleri hayat kadınlarına karşı farklı bir bakış açım vardı ( kimilerine göre hala öyle) ama bu kitabı okuduktan sonra farklı bakmaya başladım bir çoğuna.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails