1 Şubat 2010 Pazartesi

Anastasya | Çınlayan Sedir 1 | Vladimir Merge


Sizlere bu yaz hayata bakış açımı tamamen değiştiren bir kitabı paylaşmak istiyorum.

Vladimir Megre, yani kitabın yazarı, aslında bir iş adamı. Birgün 1994 yılında çok yaşlı bir adam ona Sibirya'nın Tayga ormanlarında yetişen sedir ağaçlarının spritülelliğinden bahseder. Bu özel ağaçtan yapılan kolyeler, birçok hastalığa ve bedene şaşırtıcı etkiler veriyor, ruhu hafifletmeye iyi geliyordu. İş adamı Sibirya Sedirleriyle ilgili uzun çaplı bir araştırmaya girişti. Ağacın yağının mucizevi bir şekilde iyileştirme tedavisinde etkili olduğunu öğrendi, lakin bu bilgiler tamamen kaybolmuştu.

Ticari bir şekilde bu yağı araştırmak için keşif gezisine çıkan Megre, orada hiç beklemediği olaylar yaşayabileceğini hiç bilemezdi tabiki...

Karşısına münzevi kılıklı bir kadın çıkar,ona yardım edebileceğini söyleyerek Tayga ormanlarına götürür. Elbiselerini çıkarınca inanılmaz güzel ve genç bir kadınla karşılaşır. Kadının kendine has bir ışığı vardır. En önemli ayrıntı da, kadın ormanda yaşıyordur. Orada yatıp kalkıyor, besleniyor, hatta bazen giysilere bile ihtiyaç duymuyordur.



Kadınla konuştukça önce ona hayret eder. Yıllarca bu ormandan hiç çıkmamış kadının beş dil biliyor olması, dünyadaki birçok olaydan haberinin olması, ve spritüel anlamda inanılmaz yeteneklerinin olması ile öncelikle ona bir kaçık gözüyle bakmıştır. Ama onda öyle birşey vardır ki, zamanla ona inanmaya başlar ve daha çok konuşmasını, anlatmasını ister. Dünyada aslında çok basit ve kolay bir hayat yaşayabileceğimizi lakin bunu insanlığın zorlaştırdığını anlamaya başlar Megre. Ve Anastasya'ya gitgide çok saygı duymaya başlar. Bu süre zarfında Anastasya ile beraber olurlar, Anastasya'nın isteği ile olur bu ve hamile kalır. Çocuğu ormanda büyütmek ister ve bu zaten Çınlayan Sedir serisinin ikinci kitabının konusu.

Baktığımız zaman masal gibi gelen bir konusu var. Ama Merge gerçek bir şahsiyet, bütün bunları yaşadığını ve yaşadıklarını kitaplaştıran bir adam. Bunu ondan Anastasya istemiştir, insanlığın basit ve spritüel yaşamı daha iyi anlayabilmesi için...

Anastasya olayı çığ gibi büyür ve insanlar onu görmek, tanımak isterler, Tayga ormanlarına gidenler bile olmuştur lakin Merge onun ormanda rahat yaşaması için gerekli önlemler almış sanırım.

Dünyada birçok insan onun hikayesini okuyarak,ona birçok şiir yazmış,şarkılar bestelemişler... Ve Sedir kolyeleri,yağları satılmaya başlanmış. Ben açıkçası o kolyenin methini duyup, öyle edinmiştim kitabı. Kolye satılmıyordu aldığım yerde, ama kitabı ciddi anlamda merak etmiştim ve iyi ki de öylece bırakıp gitmemişim..

Sedir ağacının spritüelliğine gelirsek;sizi yayınevine yönlendirmek isterim. Daha ayrıntılı bilgileri burada bulabilirsiniz.

Ayriyetten bu da benim Anastasya'yı ilk okuduğum zamanki yazdığım blog yazısı,ona da bir göz atın bakın bakalım:)

Ama bu kitabı okuyunca Anastasya'ya hayran kalıp, dünyada çok boş şeylere kafa yorduğumuzu, basit ve güzel bir hayat yaşayabileceğimizi görebiliyoruz.

Aynı zamanda Çınlayan Sedir Serisi'nın ilk kitabı. Ben okudukça burada yer vereceğim, konuk edeceğim Anastasya'yı...

Bu arada ben açıkçası Şebnem Ferah'ın "Benim Adım Orman" albümünde Anastasya'dan izler buldum baya baya.Onun için bu kitabın yanında bu şarkılarıda dinleyin derim ben...

Eski

İnsanlık

2 yorum:

  1. Çok merak ettim kitabı.En yakın zamanda okumak istiyorum.

    YanıtlaSil
  2. kesinlikle öneririm,enteresan bir hikayesi var

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails