28 Temmuz 2013 Pazar

Jean-Christophe Grangé | Sisle Gelen Yolcu


   Ordan oraya koşturan bir hikaye, öyle ki ne desem tabiri caizse spoiler olur! Polisiye sever herkesin okumasını şiddetle tavsiye ediyorum lakin istemeden yanlış bir şey derim diye yazamıyorum iki gündür!

   Kitabı bana alan şahıs çok sevdiğim Amalth. Kendisinin benden yemediği küfür kalmamıştır. Koskoca kitabı bana final dönemimde okutup, sınavlarıma çalışmama dahi engel olmuştur!  Kitabı önerdiğim arkadaşlarımdan da benim yemediğim küfür kalmadığını düşünecek olursak hepimiz topluca Amalth'a sövebiliriz çocuklar.

  Grange her zamanki gibi okuyucuyu, akıcı üslubuyla yarattığı hikayenin içine çekmeyi başarmış. Bir çok mitolojik hikayeden bahsediliyor ve kurguya apayrı bir tat katıyor bu hikayeler! Hikayeleri bilmiyorsanız bile bu bir sorun değil   Grange işin o kısmını da halletmiş. Ancak benim gibi hikayeleri bilenler için daha değişik bir atmosferi olacaktır kitabın.

  Kimliğinin peşinde koşan bir adam (kendisine hayran olmayanı dövüyorlarmış bilesiniz).
  Mitolojilerle donatılmış bir kurgu.
  Uranos, Ikaros, Minotauros.
  "Her seferinde canavarsı, beceriksiz, zarar veren bir oğul."
  
  Hem katil hem kurban.
  Kendinden kaçarak benliğini bulmaya çalışan bir adam.
  Sonuç: Okuyucu her bir cümlesiyle bir öncekinden daha fazla şaşırtan bir kitap!

  En başta da söylediğim gibi, polisiye severlerin kaçırmaması gereken bir kitap. Herkese iyi okumalar!

3 yorum:

  1. grange kitaplarında hikayeyi çok iyi götürüyor fakat sonunda beklenilen finali yapamıyor diye düşünüyorum. ya da artık okuya okuya ben sonlarını tahmin edebilir oldum bilemiyorum :) fakat ilk kez grange okuyacak biri için sisle gelen yolcu gerçekten çok güzel bir kitap olacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Kuzenim bir Grange hastası. Okumuş ve "en güzel kitabı" demişti. Ben de ondan tırtıklayabilirim diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. @Ebru: Şahsen ben bu sonu hiç beklemiyordum :) ve kesinlikle daha önce hiç okumamış olanlar için mükemmel bir başlangıç olduğunu düşünüyorum.

    @Cassie: Tırtıklayınız efendim :) umarım beğenirsiniz!

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails