25 Temmuz 2013 Perşembe

Chuck Palahniuk | Gorunmez Canavarlar



Bir cok kitabini okumus oldugum yazar Chuck Palahniuk'e ait kitaptir. Okudugum her kitabi bir oncekinden daha iyiydi ama "Gorunmez Canavarlar"a sadece "daha iyi" demek bu sahesere buyuk haksizlik olur.

Yazar her zamanki gibi populer kultur, aile, guzellik gibi kavramlara bir guzel giydirmis. Hicbir seyin gorundugu gibi olmadigi ise, kitabin asil temasi diyebiliriz. Sahsen kafayi guzellik kavramiyla bozmus on bes yaşındaki takintili gençlerimize kisisel gelisim kitabi olarak okutulmasi taraftarıyim.

"Bana guzellik ver. Flas!"

Kitabin ilginc noktalarindan biri ise tasvirler cok basarili olsa da anlatılan seyi bir türlü tam olarak gozunuzde canlandiramiyor olusunuz.
 
Hayalgucu oldukca carpik bir sekilde calisan bir yazar Chuck.
Sonuna ulastiginda agzimin bes karis acik oldugu cok kitap olmuştur, ama hicbirinden sonra sandalyemde yarım saat etrafa bos gozlerle bakmamisimdir. Insani dusunmeye, daha dogrusu bircok seyi sorgulamaya iten bir eser olarak tanımlayabiliriz.    

"Bana saskinlik ver. Flas!"

 Kitaba dair son soz de ustadan gelsin:

 "Ne kadar dikkatli olursanız olun, hep bir seyleri kacirmis gibi hissedeceksiniz; sizi derinden etkileyen, tamamini tecrube edemediginizi soyleyen o berbat his. Dikkat kesilmeniz gerekirken dakikalarin hizla gecmesinin yarattigi o zavalli duygu hep kalbinizde olacak. Yani o hisse alissaniz iyi olur. Gunun birinde tum yasaminiz bu histen ibaret olacak cunku."

 Allah belani versin Chuck. FLAS!


1 yorum:

Related Posts with Thumbnails