25 Ağustos 2013 Pazar

Tess Gerritsen | Cerrah


  
Merhaba!

 Bu kadar kitap aşığına Cerrah'tan bahsetmemek olmaz diye düşünerek, sizinle bu kitap hakkındaki düşüncelerimi paylaşmak istedim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki polisiye ve gerilim türündeki kitapları seviyorsanız, bu kitap başucu kitabınız olmaya aday. 

 Roman, katilin cümleleriyle başlıyor, ara sıra yine anlatıcı ağız değiştirip ona dönüyor ve yine onun cümleleriyle bitiyor. Bu katilin hedef aldığı kadınların ortak özelliğini söylemeyeceğim, çünkü bu okuduğunuzda öğrenmeniz gerektiğini düşündüğüm etkileyici bir ayrıntı. Aynı zamanda katilimize dosyayı araştıran ve çözmeye çalışan ekip tarafından "Cerrah" adı  veriliyor. Bunun sebebi de Jane Rizzoli ve ekip arkadaşlarının bu katilin tıp geçmişi ya da tıp bağlantısı olduğunu düşünmeleri. Gerek otopsi gerek işkence ve cinayet anlarındaki gerçekçi ve duru anlatım da yazarımız Tess Gerritsen'in asıl mesleğinin doktorluk olmasının meyvesi olarak karşımıza çıkıyor. 

 Geçmişte bir katilin hedefi olmuş olan ama onu vurarak ondan kurtulmayı başaran Doktor Catherine Cordell, şimdi de başka bir katilin hedefi haline geliyor, Cerrah'ın. Ve bu durumun çerçevesinde diğer dedektiflerin ve doktorların, suçluların ve masumların hayatları, kaderleri birleşiyor. 

 Romanın olay örgüsünde tek bir dakikalık boşluk bile yok. Olaylar birbirine ustaca ve doğallıkla bağlanmış. "Cerrah"ın neşterini her oynatışını  ister istemez hayalinizde canlandırıyorsunuz. Aynı zamanda bu kitap Rizzoli & Isles serisinin de ilk kıtabı olma özelliğini taşıyor, seri "Çırak" adlı kitapla devam ediyor. Belirtmem gereken bir diğer şey de bu seriden esinlenilerek oluşturulmuş Rizzoli & Isles isimli bir dizinin de olduğu. 

 Polisiye ve gerilim türlerine kafayı takmış biri olarak benim başucu kitaplarımdan biri olan ve polisiyeden de gerilimden de çok özel izler taşıyan bu kitap eminim sizin de hoşunuza gidecek.

 Su gibi okumalar, öpücükler! 

7 yorum:

  1. Tess Gerritsen'a bir yerden başlamak istiyorum ama nereden bilemedim, not aldım bunu :)

    YanıtlaSil
  2. ah Cerrah ilk kitapmış Rizzoli & Isles'ı dizi olarak zaten izlerim, mutlaka alacağım :)

    YanıtlaSil
  3. ilk okuduğum polisiyelerdendir cerrah-çırak ikilisi. bi solukta bitirmiştim ikisini de. rizzoli aşığıyım bu kadın yüzünden. tüm kitapları bitmiş bulunmakta çoktan.

    YanıtlaSil
  4. Başlamak için en sağlam kitap bu sanırım. Seriyi birbirine bağlayan en önemli şey karakterler zaten; özellikle de Rizzoli ve Isles. Diziyi de izliyorsan çok seversin bence.
    Polisiye/Gerilim türün kraliçesine başlamana vesile olduğuma çok sevindim. :)

    YanıtlaSil
  5. Ben Çırak'tan sonrasını bölük pörçük okuduğumdan yakın zamanda düzenli okuyup tamamlayacağım. Rizzoli'nin de Isles'ın da yeri ayrıdır tabii. :)

    YanıtlaSil
  6. Bu tarz polisiye romanlara genelde mesafeliyimdir, hala okumadım bu kitabı ama okutmak için yazılmış bu yazı. Dikkatimi çekmedi desem yalan olur, ekledim okuma listeme :)

    YanıtlaSil
  7. Cok cok sevindim aklinda yer etmesini saglayabildigime :) insallah begenirsin, iyi okumalar! :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails