26 Ağustos 2013 Pazartesi

Iris Johansen | The Face of Deception ★★★★


Sen git onca romantik kitap yaz; ardindan polisiye/gerilim isine gir. Onda da bu denli basarili ol! Sasirtici kadinsin vesselam! 

~

The Face of Deception, arka kapak yazisina dayanarak satin aldigim bir kitapti. Nasil James Patterson'un Double Cross'u bir Criminal Minds bolumunu andiriyorsa, The Face of Deception da sanki bir Bones bolumu gibiydi. 

Bones'u izleyenler bilirler; Brennan'in yaninda kafataslarini kullanarak kimligi belirsiz kurbanlara yuzlerini geri veren ve onlarin ait oldugu yere, yani evlerine donmesini saglayan Kizilderili asilli bir kadin vardi. Iris Johansen'in bu kitapta yarattigi ve ardindan bir cok kitabinda daha kullandigi Eve Duncan tam olarak o Kizilderili kadinin yaptigini yapiyor. Hatta duygusalliklari bile benziyor bana kalirsa.

Eve Duncan serisinin ilk kitabi olan The Face of Deception'da Eve ve hayati ile tanisiyoruz. Her ne kadar kitabin baslarinda karakter tahlilleri biraz zayif gorunse de gittikce gelisiyor zira yazar da bizimle birlikte tanimaya basliyor Eve'i.

Eve'in kucuk kizi bir seri katil tarafindan olduruluyor ve kemikleri asla bulunamiyor. Bonnie'nin evine kavusmadan huzur bulamayacagina inanan Duncan, isini bir saplanti haline getiriyor ve bir daha kurban olmayacagina yemin ederek bir kafatasindan bir kafatasina geciyor. Kendini isine vererek kurdugu bu sakin hayat, birden Logan isimli bir milyarderin hayatina girip kendisinden bir kafatasina yuz vermesini istemesiyle alt ust oluyor. Cunku o kafatasi, gormeyi asla beklemedigi birine ait... Cunku kendisini derin bir komplonun icinde buluyor... Cunku yine kurban olmanin esiginde...



Velhasilkelam.

Kitap akici, karakterler guclu, kotunun kotulugunu, iyinin iyiligini sorgulatiyor. Bunun yaninda ara ara Logan'in yaptigi espirilere de sesli guluyorsunuz. Lakin bir page-turner degil. Duncan ve Logan'a karsi kurulan komplo biraz da siyasi oldugu icin kitap sular gibi gitmiyor olabilir aslinda zira hikayenin komplo kismina bir cok Holywood filminden aliskiniz zaten. Her an "Bir kazaya kurban gidilebilecegini" hepimiz biliyoruz sonucta:)

Son bir sey daha soyleyip sizi opup gidecegim. Kitaptaki ana erkek karakterlerin isimleri hep "J" ile basliyor; James, John, Joe, Jimmy, Jason... Sonraki sayfalarda aklinizin karismasini istemiyorsaniz o isimlere dikkat edin!

Opucukler, cicekler, bocekler.
Amalth.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails