8 Ağustos 2013 Perşembe

James Patterson & Howard Roughan | You've Been Warned / Ikaz ★★★★★


Biliyorum, biliyorum, biliyorum... Aslinda su an Violets Are Blue'yu yaziyor olmam gerekiyordu. Lakin yapamadim. Su lanet olasica kitabin yasattigi nefes darligi gecmeden hakkinda yazmaliydim. Spoiler da vermedigim icin bu yazidan cok nefes nefese anlatma kivamindaki yazimi rahatlikla okuyabileceginize inaniyorum.

Simdi.

Bu kitap kesinlikle bir Patterson kitabi gibi degil. Dedektifli, seri katilli, kacirmali, fidyeli, goz oymali hicbir unsuru yok! Lanet olasica sey daha ziyade bir Stephen King romani gibi. Mistik, gerilim dolu, nefes kesici, korkutucu, vucudunuzdaki kanin cekilmesine neden olmacali... Diger bir yandan Stephen King'in bos olarak adlandiracagim geriliminden de uzak cunku dolu, cunku empatiyi sadece korku dolu sahnelerde kurmuyorsunuz.

Kitabin konusu hakkinda hicbir sey anlatmayacagim zira ne dersem bir fire verecekmisim gibi hissediyorum. Genellikle 3 sayfadan olusan bolumlerin neredeyse hepsi, actiginizda icinden palyaco kafasi firlayan renkli kutulara benziyor. Gerilim ve heyecan o kadar bitmiyor ki tam da "Bu da olduysa dahasi olmaz!' dediginiz an Patterson karsinizda daha da acayip bir sey cikariyor.



Kitapta sadece iki klise sahneyle karsilastim. Once "Acaba yazildigi zaman o sahne henuz klise degil miydi? Yeni miydi?" diye dusunmus olsam da tarihi gorunce biraz hayal kirikligi yasadim. Biraz... Azicik... Cunku bir sonraki sayfada yine kendimi kaptirmis gidiyordum.

Su kitabi da okuduktan sonra Howard Roughan hakkinda iki laf etmesem olmaz. Kendine ait az sayida kitabi olan Roughan, Patterson'la birlikte yazdigi kitaplarda mucizeler yaratiyor. Aylar once bitirdigim ancak onu anlatabilecek sasirticiliga sahip kelimeleri bulamadigimdan beklettigim Honeymoon/Balayi da yine bu ikilinin alamet-i fahikasi! Birkac gun icinde ondan da bahsedecegim... Umarim.

Neyse. You've Been Warned'i alin. Kendinize bir fincan kahve koyun. Bir gece, yerden aydinlatilan bir odada yumusak bir kanepeye gomulun. Evde sizden baska birisi daha olsun ama sizi rahatsiz etmesin. Aksi takdirde gerilimin ustesinden gelebilmek icin Twitter arkadaslarinizin beynini yemek zorunda kaliyorsunuz. Sahsen yedim, biliyorum. Sonra da uyarmadi demeyin.

You have been warned.

Opucukler, cicekler, bocekler.
Amalth.


3 yorum:

  1. Merhabalar;
    Blogunu yeni keşfettim ve hemen takibe aldım.
    1312. takipçin benim.
    Bana da gelirsen sevinirim :)
    İyi Bayramlar
    Sevgiler
    http://whiteglaze.blogspot.com
    twitter: @_gamzeahmet_

    YanıtlaSil
  2. Çok ilgimi çekti şimdi bu kitap.Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails