19 Ağustos 2013 Pazartesi

Benim İçim Öl | Amy Plum (Revenants #1)


Aşk için hayatını riske atar mısın?


Kitap: Benim İçin Öl (Revenants #1) 
Yazar: Amy Plum
Orijinal adı: Die For Me
Yayıncı: Akılçelen Kitaplar
Sayfa Sayısı: 351
Tür: Fantastik, Genç Yetişkin, Aşk 
Puanım: 3

"Paris'in muhteşem dekorunda geçen Benim İçin Öl'de Amerika'da anne babasını trafik kazasında kaybedince, ablasıyla dedelerinin yanına taşınmak zorunda kalan Kate ile onun saf güzelliğine tüm benliğini kaptıran yakışıklı Fransız genci Vincent'in ruhlara işleyen aşklarını konu alıyor" 




Revenants üçlemesinin ilk kitabı Benim İçin Öl Paris'in entelektüel atmosferinde ilerleyen bir kitap.
Baş karakter Kate Paris'e geldiğinde bunalımlı günler geçirir. O ablası gibi olmadığından kelli sosyal hayatı yok gibidir, sadece kitapları vardır.

Bir süre evden çıkmadan kitap okur sonra ablası ve babannesinin ısrarları sonucunda Paris'i dolaşır, kefelerinde oturup kitap okur. Bu sırada çok kendi kabuğundadır, çevresine bakmaz bile.

Bir gün yine her zaman gittiği kafenin en kuytu köşesinde Masumiyet Çağı'nı okurken kafasını bir kaldırmasıyla onu görür. Yani Vincent'ı. Ve hayatı bir daha hiçbir zaman eskisi gibi olmayacaktır.

Kendi yorumuma gelirsem, kitabın ilk başlarını sevdim hatta güzelmiş beğendim falan diyordum. Paris'in o büyülü atmosferinin etkisi büyük tabii. Sonra ortalarına doğru inanılmaz sıkmaya başladı. Sonlarında ise yaşanan aksiyon kitabı toparladı. Birde Twilight'a çok benzemesi olayı var. Onun geri dönen versiyonu. Artık Twilight olayı ile ilgili bir şey yazmayacağım çünkü anladım yazarlar başka konu bulamıyorlar. Değiştirip değiştirip, onun üstünden gidiyorlar.

Bu geri dönenler olayı ise ayrı bir kafa karıştırıcı insanı bayan bir durum. Çoğu yerde bu ne ya? tarzında düşünebilirsiniz. Yazar fazla kasmış ve bilgiye boğacağım diye fenalıklar geçirtiyor.

Geri dönen mevzusu nedir derseniz şayet; ne zombi, ne hayalet acayip bir şey bunlar, alın okuyun.

Baş karakter Kate; klasik Bella kızlarından. Çok akıllı, kitap kurdu, olgun, her şeyi mükemmel icra eden bir karakter. Yani sevdiğimi söyleyemeyeceğim. Benim gibi Urban Fantasy karakterlerine bayılan biriyseniz asla açmaz sizi.

Vincent ise tam bir centilmen, mükemmel, anlayışlı bir karakter. Yine klasik, yine klişe.


Şu kusursuz dil becerilerini sergilemeyi bırakta kızın ayağa kalkmasına yardım et Vincent, sonrada izin ver gitsin. -Jules-

Ben en çok Jules ve Georgia'yı sevdim. Jules Vincent'ın ressam arkadaşı. Uçarı havai bir karakteri var, her şeyi alaya dalgaya alıyor.

Georgia'da Kate'in ablası. Kate gibi melodram kraliçesi olmak yerine, Paris'in altını üstüne getiriyor, eğleniyor, hayatı dolu dolu yaşıyor.

Yani diyeceğim ilk kitap olarak fena değildi, çok iyi diyemeyeceğimden dolayı 3 puan verdim.

Keyifli okumalar...

-Sycorox-





1 yorum:

Related Posts with Thumbnails