12 Aralık 2013 Perşembe

Tess Gerritsen | Kan Gölü ★★★★

Gecen gun, son zamanlarda siklikla Tess Gerritsen okudugumu ve her ne kadar yenileri arasinda begendigim kitaplari olsa da her seferinde "Tess bu degil!" diyip durdugumu fark ettim. Bunun uzerine daha once okudugum ancak burada incelemedigim saglam kitaplarindan birine gitti elim. Bir sure kitap kapagiyla bakistiktan sonra aci itiraf geldi: kitabin cok acayip oldugunu hatirliyordum ama icerige dair gram fikrim yoktu cunku... cunku kitabi okumamin uzerinden 7 sene gecmisti! 7. Resmen hicbir sey hatirlamadigimi fark ettigim an kitabi yeniden okumaya basladim. Sayfalar ilerledikce parca parca canlanmalar, hatirlamalar basladi tabii ki ama yine de "konu buydu, sonu da buydu" diyemedim. Ve dolayisiyla neredeyse ilk okudugum zamanki kadar keyif aldim.

Kitaba gelince... Her ne kadar bu sefer oldukca olumlu bir anlamda soyluyor olsam da "Tess bu degil!" :) Cerrah ve Cirak gibi kitaplarda polisiye konusundaki becerisini konusturan Tess, Kan Gölü'nün buram buram Stephen King kokmasini da saglayabilmis. Kocasinin ölümünün ardindan oglunun kotu arkadaslar edinmesiyle sehirden ayrilip Maine'in bir kasabasina yerlesen Doktor Claire'in hikayesini okuyoruz Kan Gölü'nde. Ancak bir anda bir seyler ters gitmeye ve kasabanin gecmise dayanan sirlari ortaya cikmaya basliyor. Sadece tarih tekerrur etmiyor artik, cinayetler de geri geliyor.

Bu kitapla ilgili vurgulamak istedigim iki nokta var. Bunlardan birincisi Tess Gerritsen'in son zamanlarda cok soylendigim romantik halleri. Kan Gölü'nü yeniden okuyunca gordum ki bu kadinin kitaplarinda hep romantik bir yan varmis; ama 400 sayfalik kitabin sadece 10 sayfasinda bahsedilince bana cok batmamis. 

Ikinci konu ise tamamen kitabin uzerimde yarattigi etkiyle alakali. Bir polisiyeden ziyade Stephen King'in gizemlerini andiran kitap, bana hep The Reaping / Hasat isimli filmi hatirlatir. Kitabi elime aldigimda 7 sene oncesine dair hatirlayabildigim tek sey de buydu. Belki konusu, belki de kitabin ogeleri yuzunden... Tam olarak neden oldugunu bilemesem de Kan Gölü ile The Reaping'in uzerimde ayni etkiyi biraktigini soyleyebilirim.

Polisiyenin yani sira gizem de seviyorsaniz eminim bu kitabi da begeneceksiniz.
Simdiden iyi okumalar.

Amalth.

8 yorum:

  1. son kitapları tessin yazdığına inanmıyorum ben ya :) kadın öldü ya da tıkandı heralde. cerrahı yazan kadın son kitapları yazıyor olamaz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben, Cerrah ve Cirak'in yakaladigi basaridan sonra ne yazik ki "daha cok yaz, daha cok kazan" algisina dustugune inaniyorum. Deliler gibi yaziyor. Hazmetmeden yaziyor. Dolayisiyla yazdiklari romantik aksiyonun otesine gecemiyor.

      Sil
  2. Tess'in bu yeni çıkan kitaplarında evet romantiklik var ve bende "Bu Tess değil!!" diyorum ama sanki Cerrah yada Çırak gibi türden artık yazmamaya karar vermiş gibi. Yada bu sadece anlık bir değişim mi onu da bilemiyorum ama o tıbbi gerilim türünde yazdıkları kitapları okumayı özledim :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katiliyorum. Oteki yandan anlik bir sey olmayabilir zira romantik kitaplar yazmaya basladigindan beri isik hizinda yaziyor. Kitaplarin cikis hizini bile takip edemiyorum.

      Sil
  3. Ben de en son okuduğum Tess kitabını "hay lanet olsun bi de para verdim aldım" diye kapatmıştım. Nerede kaldı o güzel tıbbi gerilimler :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tibbi gerilim konusunda yeni bir yazar tavsiyesi aldim:) Kitabin siparisini de verdim, hafta ici gelecek. Umarim anlatildigi kadar iyidir ve umarim okuyacak yeni bir tibbi gerilimcimiz olur.

      Sil
    2. çok merak ettim hangi yazar? boşluğa düştüm ya güzel bir kitap bulamıyorum son zamanlarda :(

      Sil
    3. Once okuyacagim; sayet iyiyse haber verecegim:) Ama sana James Patterson / Balayı'nı önerebilirim. Çok uzun zamandır okuduğum en sürükleyici polisiyelerden biriydi.

      Sil

Related Posts with Thumbnails