27 Haziran 2013 Perşembe

Gökkuşağını Yakalamak- Kathleen Long


Siz kendi gölgenizin esiri olmuşken, başkasının hayatını nasıl aydınlatabilirsiniz?


Kitap: Gökkuşağını Yakalamak
Yazar: Kathleen Long
Orjinal Adı: Chasing Rainbows
Yayıncı: Arkadya Yayınları
Sayfa Sayısı: 310 
Tür: Yetişkin, Aşk 
Puanım: 3

"Bir zamanlar tek derdinin fazla kiloları olduğunu düşünen Bernadette Murphy, hayatın, yediği çikolata kadar tatlı olmadığını acı bir şekilde anlamıştır. Babasının ani kaybıyla kendini adeta bir boşlukta bulurken, kocasının onu terk edişiyle içten içe savaşmaktadır. En yakın arkadaşının bir bebek beklediği gerçeği ise onu adeta karanlığa sürüklemektedir. 

 Aslında acıya ve kalp ağrısına hiç de yabancı olmayan Bernadette, babasının ona bıraktığı şifreli cümlelerden oluşan bir defterle kendine bir yol bulmaya çalışacaktır. Çözmeye çalıştığı her şifreli cümle, yeni bir umut kapısıdır onun için. Ya bu umut kapısını aralarken gökkuşağının peşinden gidecektir ya da kendi gölgesine hapsolacaktır..."

Gökkuşağını Yakalamak yaşanan zorluklardan sonra iyileşme dönemini anlatan bir roman sanki. Baş karakter Bernie kocasının onu terk edişi ve babasının ölümünden sonra kendine gelmeye çalışıyor. Acılarını bol bol yiyerek, bazen televizyon kanallarındaki alış veriş programlarını arayıp içindeki boşlukları hiç kullanmayacağı eşyalar almakla, kavga etmekle dolduruyor. 

Bu konuda en yardımcı kişisi, köpeği Poindexter. Sanırım kitaptaki en sevimli şey oydu. Tepkileri, uçak geçince çıldırıp havlamaya başlaması falan çok hoştu. 

Onun dışında komşusu yakışıklı Aidan'da tam komşuydu. Ben sonuna kadar onunla neler olacak diye bekledim. Keşke onunla daha iyi bir son yazsaydı yazar. 

Bernie'nin arkadaşlarının, ailesinin hali ise enteresandı. Sonuçta herkes acısını kendi çapında yaşıyor ve hallediyor. 

Kitap pek benim tarzım değildi. Bu tarz boşanma hikayeleri biraz sıkıyor. Birde baş karakter Bernie'den hoşlanmadım. Onun için 3 puan verdim. Lakin Arkadya Yayınlarının romanları, kapakları ve ayraçlarına bayılıyorum. Harika yapıyorlar ve umarım devam ederler. 

İyi okumalar...

-Sycorox- 

1 yorum:

  1. BLoglovin hesabınız var mı??

    Merhaba,

    GFC yakında kapanıyor. Takibi devam ettirmek için;

    Bloglovin: http://www.bloglovin.com/blog/1825471/hippilazman

    Google+: https://plus.google.com/u/0/113966100089558570784/posts

    Not: Takip ettiğim tüm blogları bu yerlerden sırayla takibe alıyorum. Haber vermek için böyle bir mesaj girdim. Teşekkürler...



    Hello,

    GFC will not be anymore on 1th July. Keep follow;

    Bloglovin: http://www.bloglovin.com/blog/1825471/hippilazman

    Google+: https://plus.google.com/u/0/113966100089558570784/posts

    P.S.: Im following from Bloglovin and G+ which i follow with GFC. I want to just tell my connection. Thanks...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails