25 Mayıs 2013 Cumartesi

James Patterson | Swimsuit / Bikini ★★★☆



Yaz aylari icin alisveris yaparken bir de Bikini almaniz gerekiyor. James Patterson'un Bikini'si tam bir sahil polisiyesi; sahilde kosusturan cocuklar, kafelerden yukselen muzik, kolunuza bacaginiza konan sinekler cok fazla dikkatinizi dagitmayacak zira kitabin cok buyuk bir konsantrasyona ihtiyaci yok.

Akici olmasina akici, heyecan verici ve sonlarina dogru sasirtici lakin guzide cevirmenlerimiz tarafindan "bir solukta okuyacaksiniz" seklinde ifade edilen bir "page turner" degil.

~

Sports Illustrated icin Maui'de mayo cekimine katilan Kim McDaniels'in bir psikopatin ellerine dusmesiyle baslayan kitap, aslinda tam bir "kitap". Kitap, eski bir polis olup mevcut durumda polisiye hikayeler ve LA Times icin suc kosesi yazan Ben Hawkins'in agzindan anlatiliyor. Ben, omrunde gordugu en tehlikeli seri katil tarafindan oyunun icine cekiliyor ve katil, Ben'den hikayesini yazmasini istiyor.

Swimsuit, Henri Benoit'in hikayesi.

Swimsuit, Kim ile baslayip onlarcasiyla devam eden surukleyici bir cinayet romani.

Swimsuit, olay akisina dahil olan kisilerin her birinin caresizligini anlatiyor. Sapkin bir katil tarafindan kacirilan Kim'in, polislerin ilgisizligine ragmen henuz 21 yasindaki kizlarini bulmak icin savasan Lenon ve Barbara'nin, Henri'nin eline dusen onlarca genc kadinin ve Henri tarafindan tuzaga dusurulmek suretiyle oyunun tam ortasinda kalan Ben Hawkings'in...

Swimsuit aslinda biraz da "Is evil born or made?" sorusuna odaklaniyor. Seytani icgudulere sahip olarak mi dogarsiniz? Yoksa hayatin size getirdikleri seytani bir karakter gelistirmenize mi neden olur? Sayet icinizde henuz ortaya cikmamis bir seytan varsa, sizden yararlanmayi planlayan insanlar tarafindan beslenebilir mi? Ya da en nihayetinde seytan, seytan midir?

~

Kisacasi Swimsuit, yaz boyunca keyifle okuyabileceginiz ancak muhtemelen uc dort sene sonra karakterlerin adlarini dahi pek net bir bicimde hatirlamayacaginiz bir kitap.

Su ana kadar bahsettigim James Patterson romanlarinin tersine, Swimsuit'in cevirisi mevcut ve cogu kitabevinden kolaylikla temin edilebiliyor.

Dolayisiyla cok ciddi meramlar iceren bir kitabi yazin kosusturmacasi icinde ziyan etmek istemiyor ancak kitap okumadan duramiyorsaniz Bikini, uzerinize tam oturacak. Bikini'nizi alin, benim yaptigim gibi sahilde uzanin ve guneslenirken sayfalari cevirmeye baslayin. Heyecandan nefesiniz kesilmeyecek, ama keyifleneceksiniz! Net!

Opucukler, bikiniler, bol bronzlasmalar!

Amalth.

6 yorum:

  1. Bu sene tatile çıkamayacağım. Yaptığın oldu mu şimdi :) Ama illa sahilde okunmasına gerek yok diyorsan deneriz vantilatör karşısında light bir kitapsa :)

    YanıtlaSil
  2. Ahaha gercekten eseklikmis benim yaptigim, uzgunum:) Hafif ve kolay giden bir kitap, o yuzden vantilator karsisinda da okunabilir gibi:)

    YanıtlaSil
  3. Birkaç ay oldu okuyalı; konsantrasyon gerektirmiyor, doğru. Ama beğendim ben de :)

    YanıtlaSil
  4. Begum, oncelikle yorumun icin tesekkur ederim ancak dokunmatik telefonun azizligine ugrayarak diger yorumunu okuyamadan sildim :/ Rica etsem yeniden yazman mumkun mudur? Simdiden tesekkurler!

    YanıtlaSil
  5. Kısacası James Patterson yazmışsa doğrudur. Bence fazla söze gerek yok. =)) Sizde güzel yorumlamışsınız tebrikler. =))

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails