2 Eylül 2011 Cuma

Yalnız Kadınlar Sokağı/Tara Road (Maeve Binchy)


İrlandalı Ria her şeye sahip olduğunu düşünür. Çok gençken aşık olup evlendiği harika bir kocası ve çocukları ile mutlu bir ailesi vardır. Lakin işler istediği gibi değildir aslında. Kocası yarı yaşında bir kadın için bırakır, önce bunu kabullenemez. Sonra kadının hamile olduğunu öğrenir daha çok yıkılır. Çocukları çok şey beklerler onlardan, annelerini suçlarlar.

Rosemary Ryan'ın ise Amerika'da Ria'dan farklı bir hayatı vardır. İyi bir iş kadınıdır, lakin onu çok üzen oğlunun ölümü evliliğini de etkiliyordur.

Bu iki kadın evlerini bir süreliğine takas ederler. Yani Ria Amerikaya gider, Rosemary İrlandaya. İkisinin bu durumda aradıkları şey huzur ve kendi kafalarını dinlemek, çevresindeki seslerden uzaklaşmaktır. Ama ikisi birbirlerinin hayatlarına göz atacak ve dost olacaklardır. Sorunlarına bir nevi uzaktan bakacaklar.

Bu kitap evliliklerin içindeki sorunları, dostları, insanları anlatıyor. Ben şu aşçılık yapan adama hayran olmuştum (kitabı önceden okuduğum için adı aklıma gelmedi pek)

2005 yılında sinemaya'da aktarıldı. Andy Macdowell ve Olivia Williams'ın oynadığı filmi tesadüf sonucunda tv'de izlemiştim, hoş ve kafa dağıtıcı olmasının yanında karakterler, olaylar birebir uymuştu. Kitap kafa dağıtan yaz romanı zaten yazarın tüm romanları öyle aslında. Filmin de fragmanını ekleyeyim fikriniz olsun.



8 yorum:

  1. kız kardeşim çok sever Maeve Binchy'i. sanırım tüm kitaplarını da okumuştur.tavsiye ve anlatım için teşekkürler. emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Maeve Binchy'in anlatımındaki sadeliğe hayranım. Bir çok kitabını okudum en sevdiğim ise 'italyanca aşk başkadır' insan kendini o kadar doğal bi anlatışa kaptırıyo ki karakterlern oluşturdukları ilşki yumağının içinde buluyo kendisini. tavsiyen için teşekkürler:) Bu demek oluyo ki sıra, 'yalnız kadınlar sokağı'nda

    YanıtlaSil
  3. Maeve Binchy ergen çağlarında okunacak bir yazar bence. Yani ben o dönemler okumuştum. Fazla betimlemeli fazla pembe dizi tarzında.

    YanıtlaSil
  4. gonlumunbayramları; ben teşekkür ederim yorumunuz için.

    elif; zaten bu iki kitabı çok sürükleyici 'italyanca aşk başkadır'ı beğenen bunuda çok sever

    Beter Böcek; gerçekten öyle bende çok önceden bıraktım okumayı, sıkıcı gelmeye başladı konuları hep aynı.

    YanıtlaSil
  5. Maeve Binchy, çok severim ve bu kitabınıda okmuştum.

    YanıtlaSil
  6. maeve binchy'nin en iyi romanı kesinlikle "yalnız kadınlar sokağı" çok severek okumuştum.ve filmini izlediğimde şok oldum çünkü kafamda hayal ettiğim tüm kararkterler tıpatıp aynısıydı.o yüzden baya etkilendiğim bi film oldu. sonra "italyanca aşk başkadır" ı okudum sonra da "bir dilek tut benim için"e başladım, bıraktım sıkılıp.çünkü tarzı hep aynı ve hepsi birbirine benziyor.devamlı kendini tekrarladığını düşünüyorum.tadında bırakmak lazımmış. "yalnız kadınlar sokağı" iyi bi kitaptı hepsi bu ama maeve binchy harika bi yazardır filan diyemem.

    YanıtlaSil
  7. Tüm serisini okuduğum Maeve Binchy romanları gerçekten harika. Sen Giderken adlı romanını çok sevmiştim ben. Yorumlara katılıyorum yalnız üst üste okunmasını tavsiye etmem.

    YanıtlaSil
  8. Ben çok beğenerek okuyorum.Hiç sıkmıyor.şuan okuduğum Ateş böceklerinin Mevsimi...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails