21 Mayıs 2014 Çarşamba

[Blog Tur] Idhun Günlükleri #1 / Direniş - Laura Gallego Garcia | Ön Okuma


                                                                                                                                                                            Kitap : İdhun Günlükleri #1 - Direniş 
Yazar: Laura Gallego Garcia
Orijinal Adı: Memorias de Idhún 1- La Resistencia        
Çeviri: Pınar Gökpar
Yayıncı: Pegasus Yayınları
Tür: Genç Yetişkin, Fantastik
Sayfa Sayısı: 527
Puanım: 4,5
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
"Üç ay ve üç güneşin diyari Idhun'da, karanlık büyücü Ashran hâkimiyeti ele geçirir.
Yaşadiklari dünyadan kaçan bir savaşçı ile büyücü, yeryüzünde yaşayan Jack ve Victoria'yı da aralarına alarak Direniş'i kurar.

Amaçlari kanatlı yılanlarin hâkimiyetini sona erdirmektir ama Ashran'ın bu iş için özel olarak görevlendirdiği genç ve acımasız katil Kirtash buna izin vermemeye kararlıdır."





Merhaba yeni blog turumuz İdhun Günlüklerinin ilk gününü bizimle açıyoruz. 

Öncelikle söyleyeyim ben kitabı çok sevdim. Özellikle son günlerin karanlık ve üzücü olaylarından bu kitaba sığındım. 

Kitabımız Kirtash ve büyücüsünün Jack'i öldürmeye çalışması ve Vanissar tahtının veliaht prensi Alsan ve büyücü Shail'in onu kurtarması ile başlıyor. Jack bir anda ailesini kaybediyor evinden oluyor, gözlerini bambaşka bir yerde açıyor. 

Alsan ve Shail Jack'i sınırdaki eve yani Limbhad'a getiriyorlar. Bu ev Idhun ve dünya arasındaki uzay-zaman ölçeğinde bir yer. Limbhad'da zaman yok sadece gece. Buraya sadece Idhunlu bazı büyücüler ulaşabiliyor, o yüzden güvenli. Jack Limbhad'da kendisi gibi Kirtash'dan saklanan Victoria ile tanışıyor. Onunla neredeyse aynı yaştalar. 

Jack bir süre yaşadıklarına inanamıyor, alışmaya çalışıyor. Sonra Idhun'un geleceği, Alsan'ın ve direniş üyelerinin durumlarını görünce oda elinden geldiğince direniş'e destek olmaya başlıyor. 
Alsan'dan kılıç kullanmayı öğreniyor. Diğer yandan Victoria'da Shail'den büyü dersleri alıyor. 

Idhun'da bundan birkaç yıl önce ejderhalar yaşar, ormanlarda tek boynuzlu atlar yaşarmış. Lakin Ashran'ın kanatlı yılanları Shekler onları yok etmiş. Ejderhalarla başa çıkacak ve onları yenebilecek en güçlü yaratıklar onlarmış çünkü. 

O dönemde Alsan bir tane yavru ejderhayı dünyaya kaçırmayı başarabilmiş. Shail'de bir tane yavru tek boynuzlu at bulabilmiş. Lakin ikisi sonra onları kaybetmişler. Ama Idhun'un kaderi o ejderha ve tek boynuzlu at'ta gizli. 

Kitabın iç  sedefli kapağı. Ben bayıldım :)

Tabii kahramanlarımız bir yandan katil Kirtash'ı öldürmeye çalışırken diğer yandan Idhunu kurtarabilmek için Ejderha ve Tek Boynuzlu At'ı arıyorlar. 

Kitap başında Jack'in alışmaya çalışması olaylarından dolayı sıkıcı ilerliyor olabilir. Ama sonra elinizden düşürmüyorsunuz. 
Ben gerçi hiçbir yerinde sıkılmadım, çok kalın inşallah yetiştiririm derken bir bakmışım bitmiş. Başları Harry Potter tadında ilerliyordu. Jack ve Victoria gözümüzün önünde büyüdüler, yetiştiler. 
Kitapta gıcık olduğum sevmediğim bir karakter olmadı, hepsini ayrı ayrı sevdim, kötü karakter Kirtash'ı bile. 
Hele o acayip havalıydı hehe.

Karakterlere şöyle bir bakarsak;

Jack: Ailesini kaybeden, gözlerini hiç bilmediği bir dünyada açan, tüm yaşamını bir gecede geçirmek zorunda kalan bir çocuk için çok normaldi hissettikleri ve düşündükleri. Sonlarda ise artık genç bir adamdı, daha kararlı ve ayakları yere sağlam basan biriydi. Jack'in en sevdiğim tarafı karşılıklı empati kurma yeteneğinin gelişmiş olmasıydı. Victoria'yı çok sevmesine rağmen, onun mutluluğu için ezeli düşmanına bile boyun eğmesi, kabullenmesi ciddi anlamda takdirlikti. 

Victoria: Büyükannesiyle Madrid'de yaşayan, dış dünyaya içine kapanık sadece aklı Limbhad'da olan, ağaç kovuklarında uyuyan, sevimli bir karakterdi. Özellikle Kirtash ile aralarındaki çekimden dolayı birçok kere yaşadığı suçluluk duygusunu yazar çok iyi yansıtmış. 

Kirtash: Adama söylenecek tek şey "çok havalıydı ya!" 
Buz bakışları, rocker tavrı, aynı zamanda melankolik havasıyla tam bir Ville Valo'nın ilk çıktığı zamanları desek abes durmaz. Onunla Victoria'nın bölümlerini okurken sanki arka fonda Join Me  In Death ve The Funeral of Hearts çalıyordu. Şimdi benim gibi eskiden -hatta bazen halen- bir Ville Valo fanı olan biri Kirtash'a bayılmasa olmazdı. Eşyanın tabiatına aykırı bir kere! O yüzden kendimi team Kirtash'ta buldum bir anda.

Alsan: Vanissar tahtının veliaht prensi kendisi. Kaderini geri almak istiyor ve Direnişi kuruyor. Jack'i yetiştiriyor. Shail'in de dediği gibi "Korku içinde bir çocuğu Idhun'un yeni kahramanı haline" getiriyor.
Alsan'ın yaşadıkları tabii hüzünlü, hele aradan geçen yıllardan sonraki hali üzücüydü. Bu yaşadıkları onu Alexander haline getiriyor. Oda büyüyor tabii.

Shail: Kitaptaki en sevdiğim karakter. Idhun'dan kaçan, Tek Boynuzlu At'ı bulan büyücü. Sonlarına doğru onun sayesinde gözyaşı döktüm baya.

Kitabın ilk sayfasından itibaren büyülü bir dünyaya giriyorsunuz. Üç güneş ve üç ayın olduğu, ejderhaların, tek boynuzlu atların, kanatlı dev yılanların olduğu bu dünyadan çıkmak bile istemeyeceksiniz. Açıkçası ben kapağını kapattığımda ikinci kitap ne zaman çıkacak? diye hayıflandım. Umarım Pegasus Yayınları çok bekletmez bizi.

Ciltli kapak hakkında ise ne desem az çok beğendim. Hele cildin altındaki sedefli kapağa hayran kaldım. Kitap o denli etkiledi ki beni hemen tek boynuz yaptım.

Kitaptan tadımlık bir ön okumayı da buraya iliştirelim.



Bu turda bize destek olan Pegasus yayınlarına teşekkür ederiz, size de çekilişle iki kitap düşecek onun için

Kitap Oburlarını 2 şanslı kişiye İdhun Günlükleri kitabını hediye ediyor. Çekilişe katılmak için facebook adresine tıklayın ^^


Tur Takvimi:


21 Mayıs | raflarinarasindan.blogspot.com | Ön Okuma
21 Mayıs | mirielenda.blogspot.com | Kitap Yorumu
22Mayıs | segesegese.blogspot.com | Yazar Tanıtımı
22 Mayıs | kutsalyorumcu.blogspot.com | Kitap Yorumu
23 Mayıs | sssuigenerisss.blogspot.com | Kitap Kapakları
23 Mayıs | sohbetedecekkimseyok.blogspot.com | Kitap Yorumu
24 Mayıs | thcodex.blogspot.com | Kitap Yorumu
24 Mayıs | pinucciasbooks.blogspot.com | Alıntılar




İyi Okumalar

-Sycorox-

2 yorum:

  1. Kitabın kapağı kalp ben diyorum:)
    Merakla bekliyordum bu turu:) İlk o kısacık konuyu okuduğumda karakterleri daha büyük bekliyordum nedense bilmiyorum ama gözümüzün önünde büyümeleri de hoş olacaktır:) 2. kitap çabuk çıkacakmış diyolar doğrumudur:) 2. yi beklesemmi okumak için (gerçi sırada okunmayı bekleyen kitaplarıma bakarsak zaten 2. çıkar:P)
    Murakami'nin 1984'ünde 2 aylı dünya görmüştür, şimdi 3 ay var mı arttıran ahahha

    YanıtlaSil
  2. Ville Valo mu????????? Söylediği şarkıları ben de o melankolik havaya benzettim. Ancak bu kadar benzer düşünebilirmişiz. Tabii ben onu canlandırmadım hayalimde :P

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails