17 Ocak 2014 Cuma

[Blog Tur] Steelheart - Brandon Sanderson | Yazar Tanıtımı

DÜŞMANIN ZAYIF TARAFI SENİN EN GÜÇLÜ SİLAHIN.

Kitap: Steelheart
Yazar: Brandon Sanderson
Orijinal Adı: Steelheart
Yayıncı: Dex Yayınları
Sayfa Sayısı: 467
Tür: Distopya, Genç Yetişkin
Puanım: 5


"Dünyanın üstüne çöken felaketin gökyüzünde belirmesinin üzerinden on yıl geçmişti. Sıradan insanlar değişmeye başlamış, süperkahramanları andıran Epiklere dönüşmüşlerdi. Ama Epikler halkın dostu değildiler. O muhteşem yeteneklerini, güç için kullanıp insanları sömürüyorlardı. 

Kimse Epiklerle savaşamazdı… Asiler hariç. Asiler bir grup sıradan insandı ve hayatlarını Epiklerin zayıf noktalarını bulup onları yok etmeye adamışlardı. David Asilere katılmak istiyordu. Çünkü Steelheart'ı istiyordu: yıllar önce babasını öldüren yenilmez Epik'i. Bunu uzun zamandır beklemiş, planlar yapmış, dünya üzerindeki tüm Epiklerle ilgili bilgi toplamıştı. 

 Şimdi harekete geçme zamanıydı. İntikam zamanı..."

Merhaba yeni yılın ilk turunda bugün bize konuksunuz. Ben açıkçası ilk turda, hatta bu sene okuduğum ilk kitabın böyle iddialı olacağını tahmin etmemiştim. Benim her sene bir ay kitap okuyamama durumum vardır, bir türlü kitapları elime almak bile istemem. O durumdan beni çekip çıkarması ayrıca süper oldu.

Kitap en başta heyecanlı ve süper başlıyor. Babasıyla bankaya giden 8 yaşındaki David o bankada hayatının değişeceğini tahmin etmiyordu. David'in dünyası süper kahraman Epikler ve insanlar diye ikiye ayrılıyordu. Bu süper kahramanlar öyle iyi kurtarıcı olanlardan değil bilakis kötü ve tehlikeliydiler. Onları alt edip, yenmek çok zordu.

O gün bankaya ilk Deathpoint denen epik gelmiş, insanları küle dönüştürmüş, korku içinde sindirmişti. Sonra gelen Steelheart ise kurtarıcı olarak görünse dahi öyle olmadığını göstermişti. Steelheart yenilmezdi.

Steelheart David'in babasını öldürmüştü. Ama bir yandan kendisi de yaralanmıştı ve yenilmez gardı düşmüştü. O bankadan bir insan sağ çıkmayacaktı.

Biri hariç.

David bankadan sağ çıkıp, Steelheart'ın yaralandığını gördü. Steelheart'ın babasını gözlerinin önünde öldürdüğünü de...

İntikam planı yaparak büyüdü. Ömrünü onu tekrar yaralamak, öldürmeye adadı. Epikleri tek tek izledi, notlar aldı. Notlarının temelinde, epiklerin zayıf tarafları yatıyordu. Onları bulduğun zaman onu kullanman gerekli.



Evet baş karakterimiz David son derece akıllı biri. Hatta çok sevdim onun karakterini. Planını ince ince kurgulamasını, çılgınlar gibi araştırma yapmasını, hatta nerd tavırlarını.

On yıl sonra David planlarına göre Epikleri tek tek öldüren Asiler grubuna katılmayı ister ve bunun için cidden çok uğraşır. Asiler David'e önce inanmaz lakin çocuk hakikaten iyidir işinde. Ve onun planı ile yollarına devam ederler.

Kitabın kurgusunu çok sağlam. Temposu başından sonuna kadar hiç düşmüyor, insan elinden bırakamıyor, şimdi ne olacak diye. Otobüste okuyorsanız ineceğiniz durağı kaçırmanız olası. Dalıp gidiyorsunuz.

Ben açıkçası filmini isterim

Bu yılın ilk kitabına puanım tam oluyor, böylesine ince elenmiş, sık dokunmuş kitaptan puan kırmaya gönlüm el vermedi.



Gelelim Yazar Tanıtımına...


Brandon Sanderson 1975 yılında Nebraska'da doğdu. Küçükken sevdiği bir öğretmeninin Barbara Hambly Dragonsbane vermesiyle okuma kavramına bakışı değişti. İlkokul ve lisede'de hevesli bir okuyucu olmaya devam etti. 

1994 Yılında Brandon biyokimyacı olarak Brigham Young üniversitesine alındı. 1995'ten 1997 yılına kadar orada Biyokimya alanında çalışmalara katıldı. 

Brandon 1997'den sonra ciddi yazarlık kariyeri için çalışmalara başladı. Bir otelde resepsiyon görevlisi olarak işe girdi, gündüzleri okula tam zamanlı olarak gitti, geceleri çalışıp, yazmaya devam etti. Oldukça kasvetli bir sosyal hayatı olsa da o yılmadı yazdı. O dönemde birçok taslak sunmuş olsa da klasik olarak hep red cevabı ile karşılaştı. Buna rağmen yılmadı ve devam etti. 

Bir bilimkurgu dergisinde çalışmaya başlayınca orada yavaş yavaş tanınmaya başladı, hem çok iyi dostluklar kurdu hemde kendine yer edindi, aynı zamanda genel yayın yönetmeni oldu. 

2003 yılı Brandon için önemli oldu, TOR editörü Moshe Feder kitaplarını almayı istedi ve yavaş yavaş basılmaya başlandı. Artık önü açılmıştı. 

2004 yılında Birmington Young üniversitesinden yaratıcı yazarlık dalından yüksek lisans ile mezun olurken aynı zamanda öğretmen olarak kaldı. Yoğunluğuna rağmen öğretmeye devam etti. 

Kariyerindeki en önemli çıkışı Robert Jordan'ın ölümünden sonra Zaman Çarkı serisini tamamlamak üzere seçilmesi oldu. 

Aynı zamanda Brandon çok iyi bir ün yaptı kitapları 20 dilde çevrildi. 


Sizde bu kitabı okumalıyım diyorsanız çekiliş sayfamıza buyrun. Dex yanınlarının desteği ile 2 kişiye gidecek bu harika kitap. Neden o iki kişiden biri sen olmayasın?

Sonra gömül battaniyenin altına ve kitabın dünyasına dal, sana o kalıyor :)

13 Ocak thcodex.blogspot.com | Kitap Yorumu - Çekiliş
14 Ocak kutsalyorumcu.blogspot.com | Kitap Yorumu - Ön Okuma
15 Ocak mirielenda.blogspot.com | Kitap Yorumu - Bunları Biliyor musunuz?
16 Ocak sssuigenerisss.blogspot.com | Kitap Yorumu
17 Ocak raflarinarasindan.blogspot.com | Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
18 Ocak segesegese.blogspot.com | Kitap Yorumu - Alıntılar
19 Ocak pinucciasbooks.blogspot.com | Kitap Yorumu - Tanıtım Videoları




İyi Okumalar...

-Sycorox- 








2 yorum:

  1. Çok güzel bi yazı olmuş, listeme ekledim. Bloguma da beklerim http://kitaplarimlaben.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  2. Fantastik kitaplara olan ilgimi kaybettim şu sıralar klasik romanlara sardım ama yine de kitap güzele benziyor, çok daha güzel anlatmışsın :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails