16 Haziran 2010 Çarşamba

The Graveyard Book | Neil Gaiman

yine çocuk kitabı olup olmadığı tartışılır bir kitapla karşınızdayım sayın okuyucular!

Neil Gaiman 'ı zaten Stardust yani Yıldız Tozu'ndan tanıyoruz. Bakınız yazısı burada!

Yıldız tozundan daha az masalsı olsa da, yavaş yavaş artan temposu ile The Graveyard Book sonuna kadar sürükleyen bir kitap.Kitabın türkçe basımı var mı bilmiyorum ancak ben Remzi kitabevinden orjinalini aldım.

Konusu kısaca şöyle: Tüm kitap boyunca  "The man Jack" diye tanıyacağımız bir katil, Nobody "bod" Owens isimli yavrucagın ailesini katleder. Ancak küçük bir bebek olan Bod şans eseri kurtulur ve farkında bile olmadan mezarlıga sıgınır. Mezarlıkta hayaletler vardır ve bebege adını verip (nobody) onu sahiplenirler..Onu dış dünyanın tehlikelerinden koruyarak büyütürler .. Gizemli Koruyucu Silas, tuhaf Miss Lupescu, şefkatli hayalet ana baba Owenslar, cadılar, ghoul'larla büyüyen Bod dünyadan habersizdir..Ancak Jack -ve belki de başkaları- bod'u unutmuş mudur?

İşte bütün bunları, bir çocuk kitabı olmak için fazla korkunç, bir yetişkin kitabı olmak içinse fazla masalsı olan, yer yer Harry Potter'a benzetmekten kendinizi alamayacagınız mezarlık kitabında okuyacaksınız.

Zaten ne varsa ingiliz yazarlarda var değil mi canım!

3 yorum:

  1. ben çok zevk alarak okudum mezarlık kitabını, türkçesi raflarda var uzun süredir bu arada.. "İşte bütün bunları, bir çocuk kitabı olmak için fazla korkunç, bir yetişkin kitabı olmak içinse fazla masalsı olan," yorumu kesinlikle uygun çünkü ben de nereye koyacağımı bilemedim diyor ve aynı yazarın yokyer adlı kitabını önermeden geçemiyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Yokyer i merak ettim bak şidmi. Bir de bu kitaba en iyi kitabı demişler ama bence stardust daha guzeldi ya (:

    YanıtlaSil
  3. Ben kitabı çok beğendim hatta hemen bir arkadaşıma tavsiye ettim ve okuması için verdim ama onu pek cezbetmedi sanırım.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails