12 Şubat 2014 Çarşamba

Michael Palmer | Besinci Tup ★★★★★

Kaliteli bir medikal gerilim isteyenler parmak kaldirsin!

Besinci Tup'u bundan uzun seneler once bir balikci kasabasinda yasarken almis ancak bir turlu okumak icin elime almamistim. Ne buyuk hata etmisim! Simdi dusunuyorum da belki cok kalitesiz buldugum kapak tasarimi itmisti beni. Neymis? Onyargili davranmayacakmisiz.

Medikal gerilim okumaya Tess Gerritsen ile baslamistim. Ardindan kisir bir sekilde kitapcilarda raflarin arasinda dolasirken turun devamini getirememis ve farkli yazarlara ve tarzlara yonelmistim. Michael Palmer ise benim icin bu baglamda yeni bir turun baslangici oldu.

Besinci Tup tam bir "Medical Thriller". Is yogunlugum nedeniyle, yanilmiyorsam, bes gunde okudum lakin zamanim olsaydi en fazla iki gunde bitirilecek kadar surukleyiciydi. Kitapta, gecmiste bir atlet olup Asil Tendonundaki sakatlanmadan oturu sporu birakip Tip Fakultesi'ne giren ve asistanligini yapan bir kadinla ozel bir dedektifin hikayelerini bir arada okuyor ve hikayelerinin bulusacagi noktayi merakla bekliyoruz. Bu kitabi benim icin bu derece heyecanli, cekici ve hatta paranoyaklastirici kilan sey ise anlatilan hikayenin her an gercek olabilecegi ya da dunyanin bir yerinde gercekten yasaniyor olabilecegi ihtimali. Kitabin kapak yazisi bize verdigimiz kanlarin nereye gittigini bilip bilmedigimizi soruyor ve oradan da kesinlikle gercekci bir hikayeye adim atmamizi sagliyor.

Besinci Tup'un bir diger guzel yani ise her bolumun bir Eflatun alintisiyla baslamasi. Haliyle, cok sayida sayfayi o renkli yapiskan kagitciklarla isaretlemek zorunda kaldim. Zamaninda okul kitaplarima da ayni seyi yapsaydim su an dunyayi yonetiyor olmamam icin hicbir neden yoktu:)

Kitabi okumaya basladiktan sonra Michael Palmer hakkinda kucuk bir arastirma yaptim. Ne yazik ki gectigimiz senenin Eylul ayinda hayatini kaybetmis ama bize okumaktan cok keyif alacagimizi dusundugum bir dolu kitap birakmis. Kendisinin aslinda bir doktor olmasi ve bu nedenle yazdigi kitaplarda hep tibbi ya da insani bir meram olmasi da cabasi.

Sonuc olarak bu ayin kitap alisverisinde sepetimi Michael Palmer'in bulabildigim tum kitaplariyla doldurmayi dusunuyorum. Ve, Tess Gerritsen'in Cerrah ile baslayan o ruzgarina doyamayanlara da ayni seyi yapmalarini tavsiye ediyorum.

Kanlar, koruyucular ve hirslar,
Amalth.

Not: Tess Gerritsen'le ilgili son yazimin ardindan bir e-posta aldim ve su konuda bilgilendirildim: Mevcut durumda Marti Yayinlarindan cikan ve romantik aksiyon tadinda olup Tess sevenleri uzen kitaplar, Gerritsen'in yazarliga ilk basladigi yillara ait kitaplariymis. Rizzoli & Isles serisi cok tutunca yazarin eski kitaplari da yayinlanmaya baslanmis. Anlayacaginiz kadincagiza bos yere soylenmisim. O medikal polisiye yazmaya devam ediyormus ve aslinda kendisini hic de bozmamis. Bu bilgiyi paylasmak boynumun borcuydu. Hepinize iyi okumalar!

7 yorum:

  1. Tess Gerritsen'le ilgili not bir anda aydınlanmamı sağladı! Son okuduğum kitabı için harcadığım zamana hâlâ üzülüyorum =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayni sey bende de oldu:) hatta gelen nota inanmayip Goodreads'den kontrol de ettim. Basindan bilseydim hic bulasmazdim bunlara:)

      Sil
  2. Bende geçen hafta okudum bu kitabı hatta blogumda paylaştım.
    Bende çok beğenmiştim.
    Allahtan ben 1 ay önce almıştım bende kapağını ilginç bulduğum için almıştım.
    Okumak isteyen herkese bende şiddetle tavsiye ederim..
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kapagin farkli insanlar uzerindeki etkisi:) Ben de sirf o yuzden belki 5 6 senedir okumayi erteliyordum:)

      Sil
  3. aaa , ilginçmiş ki , aldım notumu...

    YanıtlaSil
  4. Robin Cook okumanızı tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails