14 Şubat 2014 Cuma

[Blog Tur] Anna Kan Giyinmiş Kız - Kendare Blake



             
Kitap: Kan Giyinmiş Kız
Yazar:Kendare Blake                                                               
Orijinal Adı: Anna Dressed in Blood
Yayıncı: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 350
Tür: Korku, Fantastik, Genç Yetişkin
Puanım: 4 


"Düşünceler zamanla bulanıklaşıp kaybolur ama gözler hiçbir şeyi unutmaz…

 Cas Lowood, ihbarlar üzerine hayaletlerin peşine düşerek onları yok eden bir hayalet avcısıdır. Yeni görevi ise, evine adım atan herkesi acımasızca öldüren hayalet Anna Korlovu yakalamak ve ondan kurtulmaktır.


 Fakat Cas bu kez daha önce hiç rastlamadığı türden bir hayaletle karşı karşıyadır. Annanın içindeki, insanları öldürme isteğinin nedenini öğrendiğinde onun hayatına ve ölümüne dair sırlarla örülü gerçekleri de su yüzüne çıkarır."


Yine güzel bir blog turunda bugün bize konuksunuz. Martı yayınlarının katkısıyla korkalım dedik. Ama ne korkma, ben bir gece cidden tedirgin ola ola yattım -ciddiyim- Özellikle kitabın son kısımlarına kadar insan bir geriliyor.  Ben Anna ile ilk karşılaştıkları bölümde baya heyecanlandım. Zaten öyle bir ev insanı direkt korkutur, Cas o kadar şey yaşadı ertesi gün yine gitti, bu kitaplarda, dizi/filmlerde olan cesarete hayranım, şahsen ben öyle yerin sokağına giremem korkudan.

Yazarın dili çok akıcı hızlı hızlı okuyorsunuz kitabı nasıl başladığınızı bilmeden bitirmiş buluyorsunuz. 

Kitapta en sevdiğim şey baş karakterin erkek olmasıydı. Aynı zamanda bana karakteri Supernatural Dean'ı hatırlattı, onun liseli versiyonu denilebilir. Zaten konu andırıyor, hele ilk baştaki ölü ile ilgilendiği bölümde tam o tadı aldım. Karakter olarak sevdim çünkü gayet düz, zeki, eğlenceli olduğu için direkt sevdiriyor kerata. 

Ve tabii en çok sevdiğim yeri Cas'ın annesinin Wicca olması ve kitapta bol bol cadı ritüellerinin bulunmasıydı. Tam benim ilgimi çeken şeyler bunlar! diye diye okudum. 

Anna'ya gelirsek şayet kitap bittikten sonra cosplay yapmayı çok istedim. Lakin şu an yapamayacağımdan dolayı çizmeye giriştim gecenin iki buçuğunda. O denli etkiledi beni. Elbisesi kanlı, ciddi anlamda korkutucu bir karakter olarak yazar Anna'yı iyi yansıtmış. Cidden geriliyorsunuz okurken. Ama sonra hikayesi ortaya çıkınca üzülüp hayıflanıyorsunuz.

"Onu tekrar düşündüm. Anna. Kan Giyinmiş Kız... Onun ne numaralar yapacağını merak ettim. Acaba zeki biri miydi? Uçabiliyor muydu? Bana gülecek ya da çığlık atacak mıydı? Beni nasıl öldürmeye çalışacaktı? "

Yan karakterler Thomas ve Carmel tamamlayıcı olmuşlar. Carmel okulun popüler kızı olmasına rağmen mütevazi tavrı ve sevimli havasıyla sevdiriyor. Hele sondaki Amazon tavrına diyecek sözüm yok.

Kitap biter ve gecenin iki buçuğunda hızını alamayan Sycorox çizmeye girişir. 

Kitapta yadırgadığım puan kırdığım yere gelirsem şayet, en önemli tarafı evet ama Cas ve Anna aşkı tuhaf geldi. Hele çevresinin normal bulması hihi anlayalım modunda takılmaları ciddi çocukça ve yavandı. Arkadaşım hayalet ve insan yani nasıl olurlar dedim. Ama tabii kitabın fantastik ve genç yetişkin olduğunu düşündüğümde olur yahu uzaylı ile oldu bununla olmasın mı dedim kendi kendime kapattım konuyu.

Eğer hayalet hikayelerini seviyorsanız bu kitap sizin için biçilmiş kaftan, o yüzden bizi takip edin ve çekiliş sayfamıza alalım sizi. 


12 Şubat sohbetedecekkimseyok.blogspot.com | Çekiliş 
13 Şubat segesegese.blogspot.com | Ön Okuma 
15 Şubat kutsalyorumcu.blogspot.com | Yazar Tanıtımı 
16 Şubat mirielenda.blogspot.com | Alıntılar 
17 Şubat thcodex.blogspot.com | Tanıtım Videoları 
19 Şubat sssuigenerisss.blogspot.com | Bunları Biliyor Musunuz?


İyi Okumalar

-Sycorox- 

3 yorum:

Related Posts with Thumbnails