30 Eylül 2013 Pazartesi

Karanlık Sular | Fiona Paul


Kimse ölüler kadar iyi sır saklayamaz.

Kitap: Karanlık Sular (Secrets of the Eternal Rose #1)
Yazar: Fiona Paul
Orijinal Adı: Venom
Yayıncı: Dex
Sayfa Sayısı: 430
Tür: Romantik, Gizem
Puanım: 4 

                                                                                                                                                   "Rönesansta aşk, şehvet, ihanet, kargaşa ve sosyete... 

 Cassandra Caravello bir kızın istediği her şeye sahipti: göz alıcı mücevherler, en popüler partilere davetiyeler, yakışıklı zengin bir nişanlı ve daha fazlası… ama Cassandra'ya bunlar yetmiyordu.                                                                                                                                                                                       Anne-babasının ölümünden sonra kendini su şehrinde tuzağa düşürülmüş gibi hissediyordu, sanki karanlık bir labirent gibi uzanan kanallar ona kaçmasını fısıldıyordu. Cassandra bir gece göğsünün üzerine kanlı bir X işareti çizilmiş, bir kadın cesedi gördü ve kendini gizli cemaatler, fahişeler, katillerle dolu tehlikeli bir dünyanın içinde buldu.                                                                                                                                                      Aynı gece Falco adında fakir bir ressamın çapkın gülümseyişine tutuldu.                                                                                                                                                                                                                                                                               Cassandra duygularını kontrol altına alıp nişanlısına sadık kalmayı başarılabilecek mi?                                                                                                                                                                                                             Onlar Cassandrayı bulmadan, o katilleri bulabilecek mi?.."


Rönesans döneminde Venedik'te olmayı isterdim diyenlerdenseniz şayet sizi buraya alalım. Kitabımızın kahramanı Cassandra soylu ve iyi bir aileden gelen tuhaf bir kızdır. Ailesi öldüğü için teyzesi Agnese ile birlikte yaşar. Tuhaflığı yaşıtları kat kat elbiselere, erkeklere pek meraklıyken, Cass'ın geceleri mezarlıkta zamanını geçirme merakı vardır.

Kitabın başlarında yakın arkadaşı Liviana'nın ölümü ve onun cenazesi sırasında tam bir İtalyan delikanlısı Falco ile tanışır tesadüfen.
Cass'ın mezarlık merakı sayesinde arkadaşı Liviana'nın mahsenmezarının içinde başka bir genç kızın cesedini bulur. Aynı zamanda Falco ile tekrar karşılaşır. Ve hikayemiz git gide gizemli bir hal alır.


Yorumuma gelirsek şayet; yazar kitabı yazarken ünlü illustrator Victoria Frances'in etkisinde oldukça kalmış. Hatta Cassandra Caravello aynen Victoria Frances. Onun da Venedik'te geçen çalışmaları çoktur. O yüzden zaten kitap kartı yapmıştım kendimce. Victoria Frances illustrasyonlarını merak ettiyseniz şayet bir çok hoş fan bloğu var, sürekli güncelleniyor.  Aynı zamanda kitabı okurken İdril'in Exquisite Tastes playlistini dinledim, çok hoş oluyor beraber. 

Dönemin rayihası, maskeli balolar, gotik atmosfer benim tam seveceğim tarzdaydı. İlk başlarında sıkıldım, hatta araya çok kitap girdi, tur girdi, yazık Cass mezarlıklarda kalakaldı öylece. Ama ortalarından sonra elimden bırakamadım, heyecanla ne olacak diye merakla okudum. 

Birde en hoşuma giden şey Venedik'te oradan oraya koşturmak, sanki orada yaşıyormuşçasına, sokaklarında yürüyormuş gibi hissettirmesi oldu. Zaten eğer bir yazar kent betimlemelerini iyi yapıyorsa ekstra puan eklerim. 

Kitap kapağı da gayet merak uyandırıcı geldi bana. 


Kitabın aralarında siyah kağıt üzerine Solsuz Gül Kitabı diye kesitler vardı. Sonradan az bir şekilde ortaya çıksa da gizemini koruyan bir hadise. Ama kitabın gotik atmosferine tam gitmiş o siyah bölümler, oralara bayıldım açıkçası. 

Cass kitabın başından sonuna kadar başını belaya sokmaya çalışmaktan kendini alamıyor. O kadar şeyi görüp geceleri sokağa korkusuzca çıkması enteresan. Falco'ya tuhaf bir şekilde güven duyması saçma geldi bana. Falco karakteri dalgacı, umursamaz, ama bir yandan da iyi niyetli bir karakter de olsa işe yaramaz bir tip olmaktan ileri gidemiyor. 
Nişanlısı Luca ise arkasından sinsi sinsi iş çeviren bir karakter. Katil ise çok tahmin yürütmediğim biri çıkınca sürpriz oldu resmen

Yani cinayet ve gizemli olaylara merakınız varsa şayet, dönem kitaplarını, Venedik, maskeli balolar ve gotik atmosferi seviyorsanız, çok hoşunuza gidebilecek enteresan kurgusu olan bir kitap. 

Ben kitaba 4 puan verdim ilk başlarında olan sıkıcılığı yüzünden. 
Devamı Belladonna'nın çıkmasını dört gözle bekliyorum ayrıca.



İyi Okumalar...

-Sycorox-


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails