11 Haziran 2013 Salı

Mark Watson | On Bir


Öyle sakin, öyle heyecansız ve öylesine sıradan başlayan bir roman...Ama hep sıradan olanlarda kendini çekici kılan bir gizem vardır ya...İşte 1980 doğumlu stand-up'çı komedyen Mark Watson böyle bir gizem yaratmış On Bir'de. Hikayenin kahramanlarına kısaca göz atarsak :

Xavier; kahramanımız. Kendi halinde bir radyo programcısı. Programın ismi "Geç Hatlar". Saat 23:00 ile 04:00 arası kendisini arayan insanlara bir nevi "psikolojik" destek oluyor kendince. Kitabın kahramanı olsa da sıkıcı bir iç dünya ve geçmişte yaptığı büyük bir hatanın vicdani rahatsızlığına sahip...

Murray; co- star. Xavier'in programdaki yardımcısı. Biraz kekeme, biraz asosyal ve biraz da ilişki fakiri...

Becca; Xavier'in temizlikçisi. Biraz kilolu, biraz da müzmin bir kaybeden olmasına rağmen umutlu ve tüm ulaşımlarını bisiklet ile yapıyor.

Bu karakter dışında Xavier'in etrafında birbirinden habersiz, birbirini tanımayan ve belki de birbirinin varlığından hiç haberi olmayan "on bir" insan.

Mark Watson anlatımıyla, yarattığı sarmal kargaşayla hem kitabı okunur kılıyor, hem de ayrıntılı verdiği pub adresleriyle bedavadan Londra turu attırıyor okuyanlara...Kitabın etkisinde bence çevirmen Dost Körpe'nin de katkısı büyük. Hep farklı kitaplar neşreden Domingo Yayınları'ndan tabi ki...

P.S : Mark Watson'un 5 kitabı olmasına rağmen henüz Türkçe'ye çevrilen ilk ve tek kitabı On Bir.

Sevgiler & Saygılar...

The Saint

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails