24 Haziran 2013 Pazartesi

Aşk Tanrıçasının Yemek Okulu - Melissa Senate



Kitap: Aşk Tanrıçasının Yemek Okulu
Yazar: Melissa Senate
Orjinal Adı: The Love Goddess Cooking School
Yayıncı: Martı Yayınları
Tür: Yetişkin, Aşk, Chick Lit 
Sayfa Sayısı: 372
Puanım: 4 


"Holly aşk ve iş hayatında yaşadığı sorunlardan kaçmak için bir sığınak gibi gördüğü Mavi Yengeç Adasındaki Aşk Tanrıçasının Yemek Okulunu işleten büyükannesinin yanına döner. Kısa süre sonra çok sevdiği büyükannesinin ölümüyle ona sunulan yeni hayata sımsıkı sarılır. 


Fal bakma yeteneği ve muhteşem yemekleriyle adada oldukça ün yapmış büyükannesinin bu mirası Holly'nin tutunacağı güçlü bir dal gibidir. Bu görev aynı zamanda büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirir ada halkına umut dağıtıp yaşam gücü veren Aşk Tanrıçasının Yemek Okulunu ayakta tutmak zorundadır. Bu konuda yeteri kadar tecrübesi olmayan Holly'nin elinde ona yol gösterecek iki şey vardır büyükannesinin dilek ve hatıralarla yarattığı muhteşem yemeklerle dolu tarif defteri ile masalsı bir geçmişe ışık tutan günlüğü...


Aşk Mutfağında hazırlanan, tarifinde hüzünlü bir hatıra ile tutkulu bir dileğin olduğu leziz bir yemeye davetlisiniz."

Bu kitabı sırf isminden ve kapağından dolayı aldım. Yemekle ilgili filmler, kitaplar çok ilgimi çekiyor, yapmayı sevdiğim gibi böyle restoranlarda, küçük işletmelerde geçen sıcak hikayeleri severim. Hele arkasında tarifler falan var ise tam benlik. 

Kitap klasik romantik komedi filmi gibi. Yani esas kız terk edilir, hayatında birçok şeyi kaybeder ve film başlar. 

Bunda da kitap başlıyor Holly Mavi Yengeç adasına büyükannesin yanına gidiyor. Büyükannesine bayıldım zaten, Sophia Loren tarzında, her yanından dişilik akan güçlü bir kadın. Holly onun dükkanını devam ettirip hem hayatını yoluna koyma mücadelesi verirken, bir yandan da ailesini daha iyi anlamaya ve tanımaya başlıyor. 

Risotto al salto

Milano usulü risotto artıkları
1 ölçü tereyağı
1 hüzünlü hatıra
1 tutkulu dilek

"Zira anıların, özellikle üzücü olanların iyileştirici etkisi vardı; tıpkı yemeklerinde sıklıkla kullandığı fesleğen ve kekik gibi."

Kitapta hem Holly'nin hemde günlüğü ve mektupları aracılığıyla büyükannesinin hayatını okuyoruz. Holly daha önceden yazları defalarca geldiği kasabaya alışmaya çalışıyor. Bir yandan da vermesi gereken İtalyan yemekleri kursuna hazırlanıyor deli gibi. Kurs kısmı en sevdiğim bölüm oldu. Gelenlerin hikayeleri ve sonunda çok iyi dost olmaları hoştu. Birde tam klasik eski sevgiliden öç alma bölümü olmayışı iyi olmuş.
Artık bu kitaptan sonra yaptığım yemeklere 1 hüzünlü acı tatlı hatıra, ve dilek eklemeyi unutmuyorum. 


Sizde karışık gündemden biraz kendimi uzaklaştırayım, sayfiye kasabasında bir aşk romanı okuyayım diyorsanız kesinlikle okuyun derim. Pek iyi geliyor. 

Keyifli okumalar dilerim...

-Sycorox-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails