14 Aralık 2014 Pazar

Orta Dünya'nın Çizerleri | Alan Lee & John Howe



17 Aralık'da The Hobbit: The Battle of the Five Armies vizyona girecek ve veda edeceğiz. O yüzden bugün Tolkien denince akla gelen bir illustrator'u inceleyeceğim. 
Kendisi benim en saygı duyduğum ve hayranı olduğum sanatçılardan olduğu için uzun zamandır yazmayı planlıyordum zaten. 

Sonradan gelen edit; Sadece Alan Lee'yi yazacakken John Howe'u es geçemedim. 



Alan Lee'yi John Howe ile beraber, bende dahil çoğu kişi LOTR filmleri ile tanıdı. 
Kendileri filmlerin konsept sanatçıları olarak The Return of the King filmi ile En iyi sanat yönetmeni Oscarını almışlardı. 
Alan Lee ve John Howe'un bu filmlerde emeği çok büyük çünkü resmen onların çizimleri ile şekilleniyor. Özellikle Hobbit filmlerinde Alan Lee hiç şimdiye kadar yapmadığı bir şeyi deneyerek 3d teknolojisine uygun yapıyorlar çizimleri. 

Alan Lee'ye baktığımızda benim diğer çok sevdiğim ve blogda paylaştığım Brian Froud ile baya bir çalışmaları olmuştur. Hatta onu yazarken görüp şaşırmış Faeries kitabını alınacaklar listeme eklemiştim. 

John Howe'da yine Alan Lee gibi Tolkien'e gönül veren sanatçılardandır ve beraber Lotr, Hobbit projelerinde yer aldılar, Oscarı kazandılar. Bireysel olarak da George R. R. Martin'in A Clash of Kings adlı romanı çok sayıda John Howe çizimiyle çıkmış ki, kitabı deliler gibi merak ediyorum. 

Onun en sevdiğim çizimi Gandalf the Grey. 




Lord of The Rings'de 9 insan kralın ikisi olarak yer de aldılar. 




Hobbit için illustrasyonlarını paylaşacağım sizinle. Esasen bu illustrasyonlarla olan kitabı 2012 yılında İthaki yayınları çıkararak bizi mutlu ettiler. 













             
                 Ben kitabı hemen edindim tabii. Ve daha çok ilham alıp Hobbit evi de yaptım. 
                                       


İyi okumalar...

-Sycorox-


              

2 yorum:

  1. Ya sürekli son kez diyoruz ama sanki bu da son olmayacak gibi.. Silmarillion için ilerde bir çalışma yapsa fena olmaz hani.. Tamam kurgu belki perdeye dökemeyecek kadar detaylı ve güzel ama yine de isterdim :( Tolkien paylaşımlarının devamını beklerim :3

    YanıtlaSil
  2. Ciltsiz olanı var bende Hobbit'in, ama söz konusu Tolkien olunca her kitabını çeşitli versiyonlarıyla edinmek istiyorum ^_^ Şimdilik bu ciltli Hobbit'i kestirdim gözüme, çizimlerinin olduğunu duymuştum da görmemiştim bunları, çok güzellermiş *_* Hobbit evi de çok hoş, bu arada ;)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails