11 Şubat 2014 Salı

Agatha Christie | Dersimiz Cinayet ★★★★

Agatha'ya devam! 

Dersimiz Cinayet tam bir Poirot kitabi! Hatta bence, Agatha Christie'nin Poirot karakterini kullandigi kitaplar goz onunde bulunduruldugunda turunun en iyi orneklerinden biri. 

Dersimiz Cinayet'i, Poirot'un en yakin arkadasi olan Hastings'in agzindan okuyoruz. Poirot serisine genel olarak asina olanlariniz bilir; Hastings hikayelerini ve anilarini yaziya doksun diye Poirot basindan gecen her olayi, cozdugu her vakayi Hastings'e anlatir. O da yasananlari ayrintisiyla kaleme alir.

Hastings'le evde oturup "guzel" bir cinayetin islenmiyor olmasindan sikayet eden Poirot'a bir telgraf gelir. Ulkenin en zengin ve en taninan is adamlarindan biri, basina bir sey geleceginden suphe ederek Poirot'tan derhal koskune gelmesini ister. Ancak... Poirot ve Hastings oraya vardiklarinda artik cok gectir. Is adami bir onceki gece oldurulmus ve katil isten pacasini basariyla siyirmistir. Her ne kadar artik kendisini tutan bir musteri olmasa da Poirot kendi merakini yenmek icin cinayeti cozmek zorundadir.

150 sayfalik bu kitap tam da gunesli bir haftasonunda parkta ya da yeni yeni cicek acan saksilarla renklendirilmis bir balkonda cay esliginde okuma kitabi! Parktaki ya da sokaktaki cocuklar istedikleri kadar gurultu yapsin; suslemelerden ve betimlemelerden uzak hikayeyi okurken dikkatiniz hic dagilmayacak.

Karmakarisik olaylar, hancerler ama Nora Roberts'in Ciplak Olum'de de dedigi gibi "klasik" nedenler,
Amalth.

3 yorum:

  1. Ayy bu kitapta Poirot'nun o Fransız dedektife ince ince verdiği ayarlar çok güldürmüştü beni. Bence de tam bir Poirot kitabı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahah! Evet! Ben Hastings'in "O aranıp dururken sen neden oturup düşünüyorsun be adam!" tavırlarına da güldüm:)

      Sil
    2. O Hastings haddini bilecek! Kitaplar boyunca bir kez haklı çıkmadı da, kendisine Watson'ı örnek alıp susmayı beceremedi =)

      Sil

Related Posts with Thumbnails