10 Temmuz 2011 Pazar

Ateş Böceği Yolu / Kristin Hannah



"You are the dancing queen young and sweet, only seventeen"


Diye Abba'nın en popüler şarkısı Dancing Queen nakaratıyla başlıyor kitabımız. Bu kitabın en sevdiğim yanı arka fonda çalan (çalmayan ama kulağınızda hissettiğiniz) müzikleri oldu. Abba, David Cassidy, Prince, Jackson 5, Calamity Kiddle, Care Of Business, The Isley Brothers, Pat Benater, Madonna, Rolling Stones hatırladıklarım. Bu sevmem bunlardan dolayı olabilir.

Yıl 1974. Tallulah Hart yani Tully'nin Ateş Böceği Yolu'na taşınmasıyla başlıyor. Tully çarpıcı, güzel ve nereye gitse popüler olan biri. Ama aile yaşantısı berbat, annesi uyuşturucu bağımlısı.

Komşu kızı Kate ise onun tersine korumacı bir ailede yetişen kendi halinde biraz geek biri.

Tully'nin başından geçen kötü bir olay onları birbirine bağlar ve 30 yıl sürecek sımsıkı dostluk başlar. Tully bir süre sonra Mullarkey ailesinden biri olur ve Kate ile üniversiteye oradan sıkı bir iş yaşamına atlarlar. Dahasını anlatmayayım...

Kitap önce çok güzel ve hızlı okunuyor. Merakla bekliyorsunuz olanları ve eğleniyorsunuz onlarla. Ancak bir süre sonra sıkmaya başladı beni. Ne olacak ya, nereye bağlayacak yazar derken konu öyle noktalandı ki, insan gerçekten üzülüyor sonuna.

Güzel bir dostluk, bağlılık romanı Ateş Böceği Yolu. Okuduktan sonra sizde istiyorsunuz aynen böyle birini hayatınızda. Yazar akıcı bir dille anlatmış, hızlıca okuyorsunuz. Ama dediğim gibi bazı yerlerinde sıkılmadım dersem yalan olur.

Bu sıcacık romanı tavsiye ediyorum. Okurken şarkıları da not edip bir yerlerden dinleyin, harika oluyor öyle.

4 yorum:

  1. Ben bu kitabı geçen yıl okumuştum ve hissettiklerim, aynen yazdıklarındı ...
    ben sonunda bir de ağlamıştım

    YanıtlaSil
  2. Benim bir numaralı baş ucu kitabım. Evet dediğin gibi zaman zaman sıkıcı yerleri vardı fakat, ayrıntıları bilmeden sonda ki o etkiyi almak mümkün olmazdı. Çok güzel bir yapıt, herkese tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  3. 10 numara bir kitap.Duygusal açıdan adamı yıkıyor adeta...

    YanıtlaSil
  4. Kitabı daha yeni okudum süperdi tek kelimeyle harika ydi sonuna bayıldım ağlamaktan bir hal oldum süper bı kitap herkese tavsiye ederim 😃😃

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails