4 Temmuz 2010 Pazar

Filler de Hatırlar - Elephants Can remember | Agatha Christie

Sürükleyici Agatha Christie kitapları, uzun yolculukların veya evde geçen sıkıcı bir günün en güzel ilacıdır. 10. sayfadan sonra kaptırır, gider, kitabın sonuna kadar "katil kim?" sorusunun yanıtını arar dururuz. Filler de Hatırlar da bu duruma bir istisna olmuyor, nasıl olsun, içinde Hercules Poirot var bir kere...

Aynen five Little Pigs- Beş Küçük Domuzcuk da olduğu gibi, yine geçmişte yaşanmış bir olayın izini sürüyor Poirot. Seneler önce, iyi bir çevrede yaşayan, mutlu bir çift ölü bulunmuştur. Olay hiçbir zaman tam açıklığa kavuşamamıştır. Çifte intihar mı? cinayet mi. kadın mı adamı vurdu, adam mı kadını? Kadının neden 4 peruğu olduğu sorusundan başlayan Poirot, kadim dostu Adrianna Oliver ile hatırlayan Filleri tek tek gezerek gerçeği bulur.

Sürükleyici ama geçmişte işlenmiş olayları araştırma safhalarından geçtiği için çok da heyecanlı olmayan bu kitap Agatha Ablamızın en iyilerinden olmasa da yine de severek okumalık bir polisiye...

3 yorum:

  1. Agatha Christie'nin en trajik romanlarından biri. Yer yer ağırlaşsa da anlatımı içerdiği psikolojik gerilimle okunmaya değer.

    YanıtlaSil
  2. bunu ve porsuk ağacı cinayetini ardı ardına bir günde okumuştum. 20 yıl oldu herhalde. agatha christie bana hep kuzenin kitaplığını nasıl yağmaladığımı anımsatır. aa tabi bir de bursayı :)

    YanıtlaSil
  3. yıllar öncesinden gülümseyen agatha c. romanları, belki bir ara nostalji yapmalıyım

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails