21 Temmuz 2010 Çarşamba

Domuzları Tekmeleyen Çocuk | Tom Baker

  

İşte gerçek bir Doğan Görünümlü Şahin! Rafta gördüğünüz ve incelediğinizde, fevkalade bir çocuk kitabı görüntüsü verebilecek ama aslında hiçde öyle olmayan, bazı büyüklerin bile yer yer okumaktan rahatsız olacağı grotesk/absürd ama nasıl oluyorsa çok eğlenceli bir kitap!

Domuzları Tekmeleyen Çocuk / The boy who kicked pigs  ingiliz eski aktör- yeni yazar Tom Baker'ın kitabı. Kitap oldukça eğlenceli başlıyor ancak sonu sağlam bir mide istiyor! Ben o kadar kaptırdım ki okurken, ciddi ciddi ürpermekten kendimi alamadım. Yazar da sağlam physco imiş doğrusu, nasıl bir sondu o öyle!

Çok kısa bir kitap, romandan çok uzun bir öykü gibi. Kitabın her sayfası bir sayfa yazı-bir sayfa resim düzeninde, bu yüzden çocuk kitabı sanılması çok muhtemel. Ama sizi uyarıyorum bu kitabı sakın çocuklarınıza okutmayın, çocuğa hayatının travmasını yaşatmayın..

Kitabımızın konusunu  özetlersek; Robert Caligari,  çok kötü niyetli bir çocuktur. Ablasının corn flakes'ine tükürmek onun yaptıgı en masum harekettir! Domuzları tekmelemeyi hobi edinmiş olan Robert, insanları kaosa sürüklemeyi ve sonra yarattığı kargaşanın karşısına geçip marifetini izlemeyi sever. Ancak bugün Robert Caligari'nin son günüdür, bugün ölecektir! 

Robert Caligari'yi tanıdıkça ondan tiksinecek ve insanlara acıyacaksınız :) Yazarı da bu denli grotesk bir kitap yazdığı için tebrik edebilirsiniz. En hüzünlü/tiksindirici/acınası durumların bile içine gülümsemeler serpmeyi başarmış; bu da bir nimet!

1 yorum:

  1. Sonu kötü bitip de aa bak böyle olursanız sonunuz böyle olur mesajı da mı yok aaa..
    püff..

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails