31 Ocak 2010 Pazar

Açlık Oyunları | Suzanne Collins



Açlık Oyunları'nı sürekli kitap alışverişi yaptığım bir sitede gördüm önceleri ve itiraf etmem gerekirse (ki gerekiyor) adından ötürü üçüncü sınıf bir rejim kitabı olduğunu düşünmedim değil! Lakin. Gelin görün ki mesele öyle değilmiş!

Bazen asla bitmesini istemediğiniz kitaplar olur, sonuna yaklaştıkça mide ağrısı katlanarak artar ya... İşte, tam olarak bunlardan biriyle karşı karşıyayız. Genel anlamda okuduğunuz veya zevk aldığınız tür ne olursa olsun bu benim yaşadığım mide ağrısını sizin de yaşayacağınıza "bahse" girerim.

Genelde cinayet romanları okuyan biri olarak şunu söyleyebilirim; cinayetleri çözen dedektifler aslında hep birbirine benzer, adli tabipler hep soğuk görünüşlü olur, hep en beklemediğin katil olup çıkar... Ancak bu kitapta karşılaştığım karakterlerle ömrü hayatım boyunca karşılaşmadım, karşılaşamam. Her biri o kadar özel ki... O kadar farklılar ki...

Kitapta çok ütopik bir dünyadan bahsedildiğini düşünebilirsiniz ancak ve aslında o kadar çok benziyor ki mevcut yaşantımıza, eşitsizlikler, yaşam savaşı, aşk, devlet kurumu, lüksler, herşey o kadar derin ama yalın anlatılmış ki şurda cümleler etrafında saatlerce dolanıp dursam yine de ifade etmeyi beceremem.

Kitaba ve karakterlerine dair bilgi vermeyeceğim, alıntı da yapmayacağım. Okuyun ama gerçekten okuyun...

Yazar | Suzanne Collins
Adı | Açlık Oyunları
Orjinal Adı | The Hunger Games
Çeviren | Sevinç Tezcan Yanar
Yayınevi | Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı | 384 sf
Kaç Günde Bitirdim | 3 gün lakin ilgileneceğiniz kocanız, çocuklarınız yoksa, her akşam yemek yapmanız gerekmiyorsa, çalışmıyorsanız, yalıtılmış bir dünyada iseniz bırakın 1 günü birkaç saat içinde bile bitirilebilir.
Fiyatı;13 TL(www.kitapyurdu.com)
Önerirmiyim;Deli misiniz! Sormanıza bile gerek yok! Koşun, hemen gidin alın ancak serinin ikinci kitabı olan Ateşi Yakalamak da anında edinilmeli. Aksi takdirde benim gibi ordörv tabağını silip süpürmüş lakin sıcaklara bir türlü geçememiş gibi hissedebilirsiniz kendinizi!

Tavsiyelerim

1. Kitabın bazı yerlerinde pek çok göz yaşı döktüm, ağlamanızın sorun yaratmayacağı yerlerde okuyun. Otobüslerde okumaktan filan kaçının.

2. Aman canım yarım saat kitap okuyayım da uyurum mantığı ile gece okumaya başlamayın, kafanızı kitaptan kaldırdığınızda güneş tepede yakıyor olur, demedi demeyin!

Edit: Kitabı az önce bitirmiş olmanın verdiği kendini kaybetmişlik ile feleğimi fena halde şaşırmış durumdayım. İşte, tam olarak bu nedenden ötürü söz konusu kitabın serinin birinci kitabı olduğunu, ikinci kitabının Ateşi Yakalamak olduğunu, üçüncü kitabının 10 Ağustos 2010 tarihinde çıkacağının tahmin edildiğini, aynı zamanda Açlık Oyunlarının filminin çekilmekte olduğunu ve söz konusu filmin 2010 yılının ikinci çeyreğinde gösterime gireceği söylemeyi unutmuşum.

Afedersiniz.

9 yorum:

  1. İsmi gerçekten çok kötü geldi bana da ama yazını okuyunca çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  2. @Aslı'cığım

    Cidden aynı önyargıyı ben de taşıyordum ancak kitabı elime aldığım an yanlış karar vermiş olduğumu gördüm. Yukarıda da dediğim gibi zevk aldığın tür ne olursa olsun beğeni ile okunacak, seni senden alacak bir kitap. Bence bi şans ver:)

    Not: Kitabım dün gece bitmisti. Bütün gece Kitabı gördüm rüyamda, sanırım deliriyorum:)

    YanıtlaSil
  3. bence ismi kötü degil ya.. eminim çok daha derin bir anlamı var :) okunacaklar listeme ekledim hemen (:

    YanıtlaSil
  4. @Merope

    Hem de nasıl! Ama burada ne desem bi şeyleri açığa çıkartabilirim, o nedenle detay vermiyorum. Ve hatta mümkün ise kitaba başlamadan önce arka kapak üzerinde yazanları da okuma:)

    YanıtlaSil
  5. Ben baya oldu okuyalı...evet her okuyan için çlok özel bir kitap olacaktır.Onu böyle çantanızda taşımak isteyeceksiniz.Bitince bile.bir daha okumak gelecek içinizden.Aynı dünyaya tekrar dönmek isteyeceksiniz.Karakterlerin bu kadar güzel canlandırıldığı başka bir kitap okumadım.Seni çok iyi anlıyorum.İkinci kitabı da çıkar çıkmaz okuudm.Üçü bekliyorum ama çok ara vermişler ya..

    YanıtlaSil
  6. bnde bi öğretmenim önerisiyle bugun aldım sımdı dahada mereklandım hmn baslıyım bari:))

    YanıtlaSil
  7. Gerçekten iyi bilimkurgulardan birisi. Kitap zaten film izler gibi okunuyor, filmi dört gözle bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. Gayet güzel bir kitap bu, bestseller'lara olan önyargılarımı yıkıyor son zamanlarda okuduğum kitaplar birer birer. Şu an bunu okuyorum ve dediğin gibi bitmesin diye çok çabalıyorum, birkaç saatte iki yüz sayfa yaladım yuttum ve bir köşeye bıraktım şimdi, nefes almam lazım, nefessiz kalmışım okurken.

    YanıtlaSil
  9. Okuduğum en farklı en sevdiğim ama en çok üzüldüğüm kitap oldu... Bu üçlemeyi gerçekten herkes okumalı.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails