5 Nisan 2014 Cumartesi

Robin Cook | Olumcul Diyet ★★★★

Her zaman cok akillica davrandigimi soyleyemeyecegim; kimi zaman iyice aptallastigimi bile soyleyebilirim. Kanit mi istiyorsunuz? Beyin MR'lari, anjiyolari ile ugrasirken ve hastane hastane gezerken kendime okumak icin medikal gerilim secmis insanim bugune bugun! 

Robin Cook uzun zamandir okuma listemde olan bir yazardi zira Michael Palmer'in Besinci Tup isimli kitabina bayilmis ve yaptigim incelemeler sonrasinda Palmer'in Cook'a ikame goruldugunu ogrenmistim. Gecenlerde arkadasimin kutuphanesini incelerken de Olumcul Diyet'i gorunce derhal uzerine atladim.

Olumcul Diyet bir basyapit degil ancak guzel ve akici bir kitap. Normal sartlar altinda uc gun gibi bir surede bitecekken ne yazik ki benim hastane kosusturmacama kurban oldu ve iki hafta kadar elimde surundu. Kitap, karakter sayisinin cokluguyla, gerilimi ve merak hissini basarili bir sekilde ust seviyelerde tutuyor; oteki yandan insani her an biraz daha fazla paranoyaklastiriyor. Ekonominin ve siyasetin saglik alanina girmesi ve hasta bakiminin bir sektore donusmesi ile korumasiz hale gelen hastalardan, biraz daha prim kazanmak ugruna hastalariyla gereken sekilde ilgilenmeyen doktorlara kadar bircok sey var romanda. Ve bunlarin kolaylikla gercek olabilecegi dusuncesi... Sonucta mevcut durumda hastaneler ekonomik acidan ayakta durmak icin birbiriyle yarisiyor ve bu da doktorlarin daha kisa surede daha cok hasta gormek zorunda kalmasina ve hicbirine gerekli sureyi ayiramamasina neden oluyor.

Kime guvenecegimizi bilemedigimiz bu siyasi ortamda bir de doktorlara cok guvenmemem gerektigini ogrenince iyice paranoyak bir insan halini aldim haliyle. Boyle olacagini bilseydim hastane koridorlarinda okumak icin bir ask romani secer ve size 'Nerede bu asik olunacak kitap okuyan yakisikli adamlar' seklinde sizlaniyor olurdum.

Hepimize, saglikli, yasamlar.
Amalth.

2 yorum:

  1. Yazarın kitabını hiç okumadım.Beşinci Tüp kitabını sepete ekleyip çıkarttım.Niçin almadım bilmiyorum.Şimdi bu yorumu görünce kesin karar verdim:)) Yorum için teşekkürler:)) Kitap 2.nci baskı yapmışsa kesin güzeldir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Michael Palmer'in Besinci Tup'u bence Olumcul Diyet'ten cok daha iyi bir kitap:) Aklinizda olsun:)

      Sil

Related Posts with Thumbnails