24 Nisan 2014 Perşembe

Greg Iles | Intikam Firtinasi ★★★★

650 sayfa olmasina ragmen hic de kendini 650 sayfa gibi hissettirmeyen bir kitapla herkese merhaba! Greg Iles'i daha once bahsettigim bircok yazar gibi Goodreads onerileri sayesinde kesfettim. Okudugum yorumlara ek olarak bir de Stephen King'in yazar hakkinda inanilmaz guzel yorumlar yaptigini gorunce daha da bir hevesle siparisini verdim. Paketi actigim zaman karsima cikan tugla kivamindaki kitabi gorunce de korkmadim degil.

Meger korkulacak hicbir sey yokmus. Kitap oldukca akici bir sekilde basliyor ve o hizda devam ediyor. Ozellikle son 250 sayfada hikaye gittikce kosusturmacali bir hal aliyor. Intikam Firtinasi, birbiri ardina oldurulen kurbanlarla basliyor ve ana karakterimiz icin gittikce kisisel bir hal aliyor. Cocuk istismarini, pedofilleri, intikami ve bastirilmis anilari derinlemesine inceleyen kitapta yazar inis cikislari cok dogru yerlerde kullanmis. Bu nedenle, sozde 650 sayfa okuyorsunuz ama agirligi nedeniyle bileklerinizde biraktigi agri haricinde durumun farkina varmiyorsunuz. Simdi dusunuyorum da oyle bir sansim olsa kitaptan tek bir bolum cikarmazdim.

Simdi kitabin meramina geri donelim. Cocuk ve hatta, bebek sayilacak yaslarda tecavuze ugrayan kiz cocuklarinin yasamlarina goturuyor kitap bizi. Korkularindan oturu susan anneler, hava karardiginda usulca bir bebegin yatagina sokulan erkekler, yasadiklarina anlam veremeyen kiz cocuklari, kendisine yapilani anladigi an bloke edilen anilar, kabuslar, o kabuslarla bas etmek ugruna alkole ya da uyusturucuya saplanan, yanlis erkek secimleriyle hayatlarini tuketen kadinlar, travmalar ve intikam... Hazmetmesi cok zor konular anlayacaginiz. Zor. Cocuk istismari kurbanlarinin nefes almaya, yemeye, uyumaya devam ediyor olmalarina ragmen ruhlarinin cinayete kurban gittigini soyleyen yazara katilmamak elde degil.

Greg Iles'i sevdim. Bayiliyorum boyle cok sayida kitabi olan yazarlari bir anda kesfetmeye! Boyle olunca okuma listeme birden yirmi kitap daha ekleniyor! Sanki cok kisaymis gibi... Adamin tarzi akici, meramlari saglam. Ah bir de Stephen King ile birlikte bir rock grubunda caliyor. Daha ne olsun!?

Cocuklar, mutluluklar, yasasinlar.
Son zamanlarda okudugu adalet ve intikam temali kitaplar nedeniyle 13 yasinda kiz cocuklarina tecavuz edenlerin serbest birakildigi bir ulkeye nasil adalet getirecegini dusunurken aklini kaybedecek olan yazariniz,
Amalth.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails