11 Kasım 2013 Pazartesi

[Blog Tur] Yolun Sonundaki Okyanus - Neil Gaiman | Ön Okuma


Bir kelebeğin kanatları kadar narin ve hüzünlü. 
Karanlıktaki bir bıçak kadar tehditkâr ve korku verici.

Kitap: Yolun Sonundaki Okyanus
Yazar: Neil Gaiman
Orijinal Adı: The Ocean at the End of the Lane
Çeviri: Zeynep Heyzen Ateş
Yayıncı: İthaki Yayınları
Sayfa Sayısı: 182
Tür: Fantastik, Korku, Yetişkin
Puanım: 4

Lettie omuz silkti. "Kimsenin içi dışı bir değildir. Senin de değil, benim de. İnsanlar bundan daha karışıktır. Herkes için geçerli bir kural bu."

"Sen de canavar mısın? Ursula Monkton gibi misin?"

Lettie göle bir çakıl taşı attı. "Sanmıyorum," dedi. "Canavarlar çeşit çeşittir. Bazıları insanları korkutur. Bazıları insanların uzun zamandır korktuğu şeylere  benzer. Bazı canavarlarsa insanların korkması gereken ama korkmadıkları şeylerdir. 

Yine bir blog turundan merhaba. Neil Gaiman'ın son çıkan kitabı İthaki Yayınlarından çıkınca göz ardı etmedik.

Öncelikle kitapta en ilgimi çeken yer teşekkür yazısıydı. Tabii teşekkür ettiği altını çizdiği insanların çoğu bildiğim ve sevdiğim kişiler olunca büyük bir ilgi ile okudum. Tori'nin evinde kitaplarını yazıyor olması hoşuma gidiyor.


Kitabın çok başka masalsı bir anlatımı var. Önce bana baya bir karışık geldi hatta ondan puan kırdım. Ama sonra o dünyadan, Hempstock'ların evinden çıkmak istemedim. 

Kitap cenaze dolayısıyla tekrar eskiden yaşadığı yere gelen adam ile başlıyor. Sonra birdenbire komşularına uğruyor ve çocukluğuna 7 yaşındaki haline gidiyoruz. Çocuk gözüyle o dönemde yaşadığı dünyaya giriyoruz. 

O zamanlar kahramanımız kitap kurdu, her çocuk gibi karanlıktan korkan, yetişkinlerin dünyasını anlamaya çalışan, bir şekilde yalnız, ürkek. Hangimiz değildik ki? 

Hayatı 11 yaşındaki Lettie Hempstock ile tanıştıktan sonra değişiyor. Kahramanımızın hiç arkadaşı olmadığından Lettie daha bir önemli onun için. Kızın, ailesinin tuhaf  farklı açıklayamadığı bir tarafları var. 

Kitabın anlatımını, masalsılığını sevdim. Özellikle sonu beni çok etkiledi. Ama Lettie'yi bekledim ne yalan söyleyeyim. Halen bekliyorum. Filmini dört gözle beklediğim gibi. 




Kitabın kapağına gelirsek ben orijinal kapağın kullanılmasını çok isterdim. Hatta onun ciltli versiyonu muhteşem olup, mutlak olarak kütüphanemin en nadide parçası olarak saklardım. Bizde çıkan kapağı ilk gördüğümde yaşadığım hayal kırıklılığını anlatmam mümkün değil. Akıllara hemen Nevermind albüm kapağını getiriyor. 


Sizde bambaşka dünyaları kalbinizde taşıyanlardan biriyseniz şayet, altını çizdiğim gibi gerçek hayattan kaçıp kitaplara sığınıyorsanız öncelikle ön okumaya alalım sizi. 
Ön okuma bana yetmedi, kitabı çok merak ediyorum diyorsanız o zaman çekiliş sayfamıza alalım sizi. İthaki yayınlarının desteğiyle 2 kişiye bu güzel kitabı hediye ediyoruz. Bizi takipte olmaya devam edin. 


10 Kasım segesegese.blogspot.com | Kitap Yorumu - Çekiliş 
11 Kasım raflarinarasindan.blogspot.com | Kitap Yorumu - Ön Okuma 
12 Kasım sssuigenerisss.blogspot.com | Kitap Yorumu - Bunları Biliyor musunuz? 
13 Kasım kutsalyorumcu.blogspot.com | Kitap Yorumu - Alıntılar
 14 Kasım pinucciasbooks.blogspot.com | Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı 
15 Kasım thcodex.blogspot.com | Kitap Yorumu 
16 Kasım mirielenda.blogspot.com | Kitap Yorumu - Kitap Kapakları



İyi Okumalar

-Sycorox-

2 yorum:

  1. neredeyse tüm kitaplarını okudum,yeni kitabına da sevindim..eminim güzeldir :)

    YanıtlaSil
  2. Eser analizi yapabilen okuyucu kitabın ne kadar derin olduğunu anlayacaktır. Bunu yapamayan ise kitabı beğenmeyecektir. İşte bu kitabın böyle bıçak sırtı bir tarafı var. Neil Gaiman bu sefer beni çok şaşırttı. Tüm kitaplarını okudum ve yazarı severim. Anansi çocukları hariç. Yolun sonundaki okyanusla basamak atlamış Gaiman. Ben çok sevdim.Etkilendim.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails