23 Temmuz 2013 Salı

Zehir Ustası | Büyü Ustası | Maria V. Snyder


Hızlı bir ölüm mü isterdin, yoksa yavaş yavaş öldüren bir zehir mi içerdin?

Maria V. Snyder'ın Study serisinin ilk iki kitabını bitirdim. Geriye bir kitap kaldı. Aslında üçlemeyi bir arada yazmayı düşünüyordum ama dayanamadım. 




 Kitap: Zehir Ustası (Study #1)
Yazar: Maria V. Snyder
Orijinal Adı: Poison Study
Yayıncı: Dex Yayınları
Sayfa Sayısı:370
Tür: Genç Yetişkin, Fantastik
Puanım: 4


"Yelena idam edilmek üzereyken sıradışı bir teklif alır: Ixia'nın yeni komutanı Ambrose'un çeşnicisi olmayı kabul ederse, hapisten kurtulup en güzel yemekleri yiyecek ve sarayda yaşayacaktır. Ama komutanın en güvendiği adamı Valek, Yelena'ya Kelebek Tozu adında bir zehir içirir. Böylece Yelena Valek'ten her gün panzehir almak zorunda kalır yoksa onu acılı bir son beklemektedir.

 Kaçsa da, kalsa da ölüm hep arkasındadır. Yelena her gün zehir konusunda eğitimler alır ve giderek uzmanlaşır; sarayda dostlar bile edinmeye başlamıştır. Fakat bu kez de yetimhanedeki korkunç geçmişi Yelena'nın peşini bırakmaz. Çok geçmeden, yeni askeri yönetime isyan edip eski krallığı savunan isyancılar ve görüldüğü yerde vurulması emredilen büyücüler de, Yelena'nın düşmanları arasına katılır."

İlk kitap Zehir Ustasını pek sevmiştim. Özellikle zehir tadımcılığı, çeşniciliği dikkat çekiciydi. Baş karakter Yalena'yı da sevince gayet güzel ilerledi kitap.

Karakterimiz kitabın başında 1 yıl boyunca zindanda hapsolmuş idamı bekleyen bir mahkumdur. Sonra seçim yapar ya ölümü seçecektir yada çeşniciliği. Bunun sonucunda her gün ölüm tepesindedir artık. Komutanın çeşnicisi olur doğal olarak. Valek ona zehir çeşitlerini, nasıl ayırt edeceğini, tatlarını öğretir.

Karakter olarak inatçı, yılmayan biri Yalena. Onca yaşadığı şeye ancak böyle biri dayanırdı diyorsunuz.

Kendini yabancı hisseder uzun bir süre sürekli savunma durumunda gezer.

Şimdi esas adam Valek'a gelelim. Kitap karakterlerinde en favori adamlarımdan oldu hemen. (Valek kalp kalp demiş olabilirim) Soğuk, sert ve acımasız usta suikastçı bu adam Yalena'nın çoğu zaman ödünü koparır. Sadece Yalena'nın mı herkesin öyle.

Ülke ise distopikti. Katı kuralları olan, kıyafet zorunluluğu, birini öldürdüğün zaman olayın ne olduğuna bakılmaksızın cezanın idam olması, büyücülüğün tamamen yasak olması ve yine sonunun idam olması gibi.

Öyle bir kitap ki, sonuna kadar heyecan içinde okuyorsunuz. Ortalarda Yalena nihayet dostlar ediniyor. Ari ve Janco ile arkadaştan öte abi kardeş gibi oluyorlar. Onlardan dövüş dersleri alıyor. Bir yandan da Yalena'nın büyü becerileri ortaya çıkmaya başlıyor.

Sonu çok değişik ve heyecanlı bitiyor, Yalena için üzülüyorsunuz.



Kitap: Büyü Ustası (Study #2)
Yazar: Maria V. Snyder
Orijinal Adı: Magic Study
Yayıncı: Dex Yayınları
Sayfa Sayısı: 422
Tür: Genç Yetişkin, Fantastik
Puanım: 4


Bir sadakat dersi, entrika üzerine bir uzmanlık eğitimi. 


 Yelena şu ana dek hayatta kalmayı başardı. Çocukken kaçırıldığı, gençliğinin başında hapse atılıp çeşnici olmak şartıyla serbest bırakıldığı düşünüldüğünde yeterince acı çektiğini düşünebilirsiniz.
 Fakat hayır.
 Ixia'da yasaklı büyü güçleri ona bir idam fermanı getirdi. Tek şansı Sitia'ya, doğduğu yere dönmek. Ancak Sitia ona çok yabancı bir yer. Burada güçlerini kontrol edemiyor. Başıboş bir büyücü korku salıyor ve kurban olarak Yelena'yı seçiyor. 

 Büyü Becerileri Yelena'yı Kurtaracak Mı... Yoksa sonunu mu getirecek? 

 Yelena'nın hikâyesi Zehir Ustasının ardından Büyü Ustası ile devam ediyor.


Yalena Ixıa'dan Sitia'ya hem hakkında çıkan idam kararı yüzünden, hemde ailesiyle tanışmak,  büyü yeteneklerini kontrol etmek için gider. 

Ailesi Zaltanaların köyüne gittiklerinde abisi Leif, adam öldürdüğü için ondan hoşlanmaz. Annesi ve babası ise daha önceki hayatını hatırlatmaya çalışır. Lakin Mogkan Yalena'yı kaçırdığında tüm hatıralarını sildiğinden hiçbir şey hatırlamaz.

Yalena'nın ailesi ağaçlarda yaşıyor benim en sevdiğim şey buydu. Birde babasının tuttuğu çizim günlüğü çok hoş ayrıntıydı. 

Bu kitapta Yalena kaçırılıyor yine! sonra Ixıa casusu sanılıyor, yine güvenilmiyor, zor günler geçiriyor. Aynı zamanda Valek'in özlemini çekiyor.

Çok fazla spoiler'a girmesin diye yazmak istemiyorum. Bu kitap yine başından sonuna kadar heyecanlı, elinizden bırakamıyorsunuz. 

Kitapta hoşuma gitmeyen şey Valek'in ikide bir "aşkım" demesi. Adama yakıştıramadım bir türlü. 

Seri bana turunu yaptığımız Doğum Lekesi serisini hatırlattı. Yalena aynı Gaia, Valek ise Leon. Karakterler benzeşiyorlar. 

Birde kitap kapakları çok puan kırdırdı. İlk kitabın kapağı çok güzel hatta dikkat çekici lakin Yalena o tarz giyinmedi ki hiç. İkinci kitap ise Valek'i ele almışlar herhalde ama Valek çok arka planda. 

Ben diğer kapakları daha uygun gördüm. Bizim kapaklar alakasız olmuşlar sanki. Onların dışında gayet heyecanlı bir seri tavsiye ederim. Kitapla beraber SweetLeaf'ın tavsiyesi ile Idril'in playlistlerini dinledim. Tavsiye ederim tam arka fonuna uygun oldu.

Yazarın diğer kitaplarını takip eder miyim? Tabii evet. Yazım tarzını, ele aldığı konular tam bana hitap ediyor çünkü. 



İyi Okumalar...

-Sycorox-



1 yorum:

  1. Merhabalar,
    Paylaşımınızı çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu da izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
    Hayırlı Ramazanlar…

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails