13 Temmuz 2010 Salı

Sisters Of The Moon Serisi'nin İlk Kitabı; Cadı!


Geçen hafta annemle kendimizi kaybedip çılgın kitap alışverişi yaptık. Öyle zamanlarda onu da alayım, onuda alayım, bu kitabın kapağı çok güzelmiş bunu da alayım gibisinden psikolojiye sahip oluyorum. Evet sadece kapaklarını beğendiğim için aldığım çok kitap var itiraf ediyorum.

Şimdi bu kitabın kapağı etkileyici ve merak ediyorsunuz. Ben alırken seri olduğunu bilmeyerek aldım. Özellikle de, şu son zamanlardaki vampir temalı serilerden kaçıyordum, tam göbeğine düştüm farketmeden.

Kitaba baktığımız zaman çok başarılı olduğunu söyleyemeyeceğim. Hatta çok basite kaçmış, çocuksu bakış açısıyla yazılmış olduğunu söyleyebilirim.
Ama konunun Seattle'da geçiyor olması, bahsedilen müzikler, ilgimi çekti.

Konu Seattle'da geçiyor, D'Artigo kızkardeşler yarı peri, yarı insan ve aynı zamanda birisi cadı, diğeri kedi kadın, en küçükleri de sonradan olma vampirdir. Nasıl yani dediğinizi duyar gibi oluyorum ama kitapta tek boynuzlu atlar, gargoyleler, cinler, ejderhalar(ki sonradan seksi bir adama dönüşebilen bir ejderha), cüceler artık ne ararsanız mevcut.
Bu dünya'da yaşayıp Ödha'ya ajanlık yapıyorlar ve aynı zamanda öteki dünya dedikleri periler dünyasından gelmişler.

Ve dünya ve Öteki dünya cinlerin saldırısına karşı ciddi bir tehlike altında, ve güç mühür yüzüklerini bulup cinleri öldürmeleri gerekiyor.

Evet anladığımız üzere yazar birçok kitabın etkisinde kalmış. Ama kitabı her ne kadar çok tutmasam da merak ettim seri'nin diğer kitaplarını. Az çok tahmin edebiliyorum gerçi olacakları ama eğlendim bir yandan da.

Aynı zamanda nette bir küçük çaplı araştırma sonucunda yazarın bloğunu buldum. Dediğim gibi müzik zevki iyi.

4 yorum:

  1. evet Syco, ben diyorum "Nasıl yani?"

    kedi kadın, cadı, peri falan, aman allah muhafaza çok karışıkmış :)))
    ben artık bu kitapları veto ettim ya. okumuyorum hiç, ama geçenlerde, body building yaptıgını bildigim, pek sert höt höt bi arkadaşı -erkek- şu house of night serisini okurken yakaladım!! ahahah deemek ki hedef kitle yalnızca genç kızlar değilmiş :D

    YanıtlaSil
  2. bak biraz da Sailor Moon dan esinlenme var sanki? harry potter lord of the rings twilight üzerine pokemon ve sailor moon sosu..

    YanıtlaSil
  3. evet evet, yazar ne bulduysa ondan esinlenmiş aynen dediğin gibi :) ve direk liseli Twilight manyağı okurların kalbini çalmayı hedeflemiş. Hatta kıyafetlerle falan Gossip Girl kitlesini de unutmamış :)

    YanıtlaSil
  4. eee ben bunu atlayacağım sanırım:) ne kadar çok seri kitap çıktı bir anda patlama yaşandı...

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails