31 Mayıs 2010 Pazartesi

Stephen King'den Acıların Kadını

Dolores, benim için tüm Stephen King kitaplarından ayrı bir yerdedir. Hepsinden farklıdır.

Tabi ki 16 yaşındaysanız Hayvan Mezarlığı, Şeffaf ve firestarter daha çok hoşunuza gidecektir ancak King'in traş bir yazar olmadığını, aksine iyi bir anlatıcı ve gözleyici oldugunu gösteren bir kitap arıyorsanız dolores derim. Gerçi King tüm kitaplarında  hiçbirimizin dikkat etmediği ufak ayrıntılardan iğrenç sonuçlara varmayı iyi bilir. -ruhlar dükkanı mesela- Ama yine de dolores başka...Burada bence king insan psikolojisine de "ben kralım" demiş :)

hikayeye gelirsek; dolores acıların kadınıdır. berbat bir hayatı vardır. kendi başına gelen herşeyi kabullenmiştir. Kocasının seneler önceki ölümü yaşadıgı küçük kasabada merak konusudur. Bir gün hizmetçilik yaptığı kadın - vera - ölünce, Dolores in gerçek hikayesi çıkar ortaya...

cidden incelikli bir hikayedir Dolores Claiborne'nunki. Stephen King in doğa üstü'nü en az kullandığı kitaplarından biridir muhtemelen..

Ah bu arada, kitabın kapagını -ki bendeki kitap budur- çizen arkadaş sanırım ya hikayeyi okumamış ya dayak yememiş... Pek de şekilde görüldügü gibi seksi, yırtmaçlı dekolteli bir hatun değil çünkü Dolores..

Ayrıca kitabın, Bir adet filmi de mevcut. Zaten S.King herhalde kitapları en çok senaryolaştırılan  yazarlardan biridir.

Bence King sevmiyor olsanız bile bu kitaba bir şans verin. Dolores'in hayata karşı katılığı, kızının kırılganlığı... Kadın olmak üzerine bir bakış açısı sonuçta, hem de erkek bir yazardan.

Okumaya değer.

on üzerinden puanım: 7

3 yorum:

  1. lise bittiğinden beri king'i bi vazgeçilmez kaat oyunu olarak bi de burger king olarak biliyorum. bu adamın varlığını bile unutmuşum. en son hayatı emen karanlık'ı okumuştum. dolores dikkatimden kaçmış nedense, hatırlattığın iyi oldu bacım

    YanıtlaSil
  2. hehe evet lise çağlarında dünyanın en mükemmel yazarı oldugunu düşünürdük dimi, ben hemen hemen bütün kitaplarnı okumuştum o zaman kara kule'nin bir parçası olan çorak topraklar falan dahil, tabi ondan çok bir şey anlamamıştım.. eğer saykoya bağlasaydım muhtemelen dean koontz ve stephen king yüzündendi ama gene saglam kurtulmusum.

    özetle, evet çoğu kitabını o yaşta okumak lazım mirim! dfşlksşgnldf

    YanıtlaSil
  3. lisedeyken Stephen King'den Gerald's Game ve Needful Things favorilerimdi , Needful Things'i okurken midem bozulmuştu hatta :))

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails