29 Mayıs 2010 Cumartesi

Kitaplardan Uyarlama Diziler



Şimdi tanıtmak istediğim bir kitap değil, Bbc'nin klasik eserlerini mini diziler halinde çektiği dvd'ler.
Son bağımlılığım diyebilirim açıkçası. Şimdi ben bu kitapları hatmetmiş, filmlerini üçer beşer kere izlemiş biri olarak bu kolleksiyonu size tavsiyeyi borç bilirim.

Öncelikle dizi halinde oldukları için, hiçbir detayı atlamadan işliyorlar. Çoğumuzun kitap uyarlamalarında şikayet ettiği olaydır bu. Mekanlar, kostümler, oyuncu seçimleri, kurgular çok başarılı. Oyuncularda bizim çoğu yerden aşina olduğumuz isimler olunca daha hoşa gidiyor.

Jane Austen'in bütün kitapları uyarlanmış. Colin Firth ve Jennifer Ehle'nin oynadığı Pride and Prejudice en popüler Bbc uyarlaması. Bunun yanında yine Austen uyarlaması Emma'nın 2009 yapımını ben çok beğendim. Hatta şu ana kadar çekilmiş Emma'ların içinde en güzeli derim.

Jane Eyre ise gerek mekanları gerekse oyuncuları bakımından benden artı not aldı.

Charles Dickens, Elizabeth Gaskell, Charlotte Bronte şu ana kadar benim takip edebildiklerim.

Klasik kitapları okumaktan sıkılıyorsanız, güzel bir alternatif olabilir.


3 yorum:

  1. Tavsiyeniz çok hoş, yalnız kendilerine (iki yönlü) nasıl ulaşabileceğimize dair bir ipucu verirseniz çok memnun olurum. Ufak çaplı bir araştırma yaptım ama sonuca ulaşamadım. Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten çok güzel anlatılmış tavsiye olunur...Herşey tam kararında doyurucu oluyor...

    YanıtlaSil
  3. Biblio;internette mevcut,bende o şekilde indirerek izliyorum,altyazılarını altyazı sitelerinden edinip izleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails