21 Mayıs 2010 Cuma

Çılgın latinler, ne içtiyseniz ben de istiyorum!

Latin Amerikanın büyülü gerçeklik anlatımlarına, gerçekle masalın iç içe geçip insanı afyon içmişe döndüren sarmal hikayelerine hastayım.

bugün sizlere, az bilindiğini düşündüğüm ama kesinlikle okunması gereken güzel bir kitaptan bahsedeceğim. Tereza Batista. Yazarı, Jorge Amado..


Ben bu kitabı  okuyalı nerdeyse bir asır oldu ve tekrar bulursam muhakkak yeniden okuyacağım.

Hikaye küçük Tereza'nın zalim bir adama seks kölesi olması ile başlar. Tereza, bu adamın elinde oyuncak olur çünkü her tecavüzde "ilk seferki gibi" dir...

Sapık herif, başka kızları da alır koynuna, kimi zaman ailelerine para vererek aldığı bu kızlar ona aşık bile olur... Kitapta beni en derinden sarsan, delicesine kullandığı kızlardan birinin, adama kör kütük ve saplantılı bir şekilde aşık oluşuydu. genç kızın hastalıklı aşkını yazar o denli etkileyici biçimde aktarmış ki, bugün bile aklımda bazı kelimeler. ama spoil etmemek adına söylemeyecegim, hem zaten oldukça belden aşağı...

Tereza büyür, fahişe olur. Aşık olur, yaşar...

Gerçekten dramatik ve dokunaklı bir kitap. Zaten gerek Gabriel Garcia olsun, Isaballe Allande olsun, bu latin yazarların hepsi delicesine okumalık, oranın havasında mı var artık suyunda mı, ne içtilerse biz  de istiyoruz değil mi, sevgili kitapseverler!

3 yorum:

  1. ilk senden duydum yazarı. merak ettim şimdi. can yayınlarından çıkmışmış, hımmm listeye bi satır daha..

    YanıtlaSil
  2. bu arada çevirmenin adı da "müntekim"miş. gerçekmiş bu isim şaşırdım :))

    YanıtlaSil
  3. evet müntekim gıcırbey geldi hemen aklımıza dimi :))))))))))))

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails