6 Mayıs 2010 Perşembe

Cep Dostu Cep Boy Kitaplar

Kitaplarımı paylaşamam ben, başkasından aldığım bir kitabı da okuyamam. O nedenle devamlı kitap satın alma haleti ruhiyesi içindeyimdir. Orijinal almaya özen gösteririm, orijinali fazlasıyla cep yakan cinsindense "defolulara" yönelirim.

Defolu kitapları genellikle korsanlarla aynı fiyata satıyorlar, bu nedenle korsana karşı kişiler bunların da illegal olduklarını düşündüğünden es geçiyorlar. Lakin durum öyle değil. Defolu kitaplar genellikle ilk baskılardan çıkıyor, bir yerde mürekkep dağılması, çokça imla hatası olması, araya boş sayfa basılması gibi yanlışlıklardan dolayı defolu statüsüne alınıyor ve sokak arası kitap evlerinde ya da stantlarda daha ucuz satılıyorlar.

Neyse, asıl konumuza gelelim:)

Geçtiğimiz günlerde Migros'a gitmiştim, bir de kitap reyonuna bakayım derken karşımda cep boy kitaplardan oluşan bir stant gördüm. İlk görüşte aşk oldu bizimkisi:) Cep boy kitaplar çok sayıda avantaja sahip benim gözümde, ucuzlar (en pahalısı 9 TL, ancak Kitap Yurdu gibi sitelerden 6 TL'ye yemin edilebiliyor - arama kutusuna "cep boy" yazınız, efendim), orijinaller, küçük olduklarından benim gibi dev çanta taşımayı sevmeyenlerin minik çantalarına bile kolaylıkla girebiliyorlar, hacimli olduklarından çantada sağları solları kıvrılmıyor, kitap sayfaları ile savaşmaya gerek kalmıyor, vs, vs.

Benim gibi "ulan aklım nerdeymiş daha önceleri, aynı kitaba 30 TL neden vermişim" diye kafanızı dağlara taşlara vurmak istemeyeceğinizi düşünerek bir bilgilendirme geçeyim dedim. Sonuçta aynı meblağa beş kitap alabilmek varken neden sadece bir tane alalım, değil mi?

Sevgiler.

Not: Migros'tan aldığım ilk cep boy kitabım "Kutsal Kemikler". Kendimden geçerek okuyorum, ve umuyorum bir iki gün içinde burada da paylaşacağım.

6 yorum:

  1. Ben de Kimya Hatun ve Vedat Türkali'nin iki kitabını okudum bu şekilde. Bence de kesinlike kitaba sahip olmak isteyenlerin ihtiyaçlarını çok güzel karşılıyor. Ayrıca yolda, seyahatte de kolaylık sağlıyor, hacmiyle.

    YanıtlaSil
  2. Evet evet mükemmel bir tercih, taşıması kolay, okuması kolay! Ben de gördüğüm cep boy kitapları alacağım bundan sonra.

    YanıtlaSil
  3. ben bu blogdaki kitap tanıtımlarını cep boy kitap olarak bastırıp okumak istiyorum :)
    evet hala şekerci dükkanındaki çocuk gibiyim :)

    YanıtlaSil
  4. cep boylarda kısaltılmış mı yoksa aradan bazı bölümler çıkarılmışmı oluyor yoksa orjinalinin aynısı mı

    YanıtlaSil
  5. @EYNAL orijinal oluyor. rahatlıkla alabilirsin...

    YanıtlaSil
  6. Kitap baskısı yaptırmak isterseniz veya bilgi almak için mutlaka www.bizimdijital.com dan Murat Bey ile mutlaka gorusun.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails