22 Ocak 2010 Cuma

Kirli Zevkler

Moda dünyası ile ilgiliyseniz ya da kafanız çok dolu bir rahatlatıcı kitap istiyorum,kar yağarken elinizdeki kahvenizle yatağa gömülüp saatlerce okumanın tadına varmalıyım diyorsanız kesinlikle bu kitabı öneririm.
Benim dikkatimi ilk 832 sayfa olması çekti itiraf edeyim.Okuduğum zamanlarda şöyle uzun soluklu bir roman okuyayım diye almıştım.Tabi ismini duyan bu nasıl roman ya demekten alamıyor kendisini...

Bir aile düşünün çok varlıklı zengin bir aile ve varlıklı bir Soul dayı...Ölünce ise mirasi hiç beklenmeyen kişiye düşüyor,böylelikle başlıyor olaylar.İhtiras,hırs,moda dünyasının en tepesinde yaşanan oyunlar,birçok kahramanın ayrı ayrı hayatlarıyla bir solukta okunup bitecek bir kitap.Onca sayfanın nasıl bittiğini anlayamıyorsunuz.

Ve kitapta müzik ayağı olunca tabii benim ilgimi daha çok çekti.En beğendiğim ve tuttuğum karakter müzik şirketi sahibi Rob oldu. Özellikle esas kızın hayatında doğru dürüst müzik dinlemediğini(Beatles'ı hiç duymadığını) farkedince bir kutu dolusu "Ölmeden önce dinlemen gereken 100 albüm" notuyla David Bowie,Mar-vin Gaye,Led Zeppelin,Oasis,Velvet Underground,Beatles,John Lennon,John Coltrane,Bob Dylan,Frank Sinatra ve daha nice cd yollamıştı...İşte o an benim bittiğim andı...Kesinlikle böyle biri her insanın hayatında olmalı diye düşündüm.

Kitabın sonunda karakterlerin değişen hayatları ile aksiyonu yüksek sonuyla insanın kafasını dağıtıyor...O yüzden öneriyorum bu kitabı.
Bu kitabın yanında bence bir Beatles albümü gider ki,kız Beatles albümünü pek severek dinlemişti.Ve bu şarkıyı dinlemişti.

Zenginlerin,ihtişamın,lüksün,müziğin,moda'nın dünyasına yolculuğa çıkmak isteyene şiddetle öneririm...

Yazar;Tasmina Perry
Adı;Kirli Zevkler
Orjinal Adı;Guilty Pleasures
Çeviren;Elif Subaş-Bige Turan
Yayınevi;Artemis Yayınları
Sayfa Sayısı;832 sf
Kaç Günde Bitirdim;2 gün
Fiyatı;17,50 TL(Net Kitap)
Önerirmiyim;Evet

6 yorum:

  1. ben bunu hep görüyorum
    ama elimde kirli zevkler isimli bir kitapla serviste oturmaya korkuyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Merope;aynen tavsiye ettiğim kişiler direk ne okuyosun sen yaa modunda dalga geçtiler,ama hiç ismiyle alakalı değil:)
    daha çok eski bir kitabım var,böyle 70lerden kalma,onunda ismi evlere şenlik:)
    "Bir Defa Yetmez" ehuheh ama kitap çok normal,nerden bulurlar böyle isimleri:)

    YanıtlaSil
  3. ona şüphem yok zaten. ama mübarekler kitabın isminin yanı sıra bir de oraya şuh kadını komuşlar kapaga, gören dalga geçer anacım ne okuyosun diye :)

    YanıtlaSil
  4. ben o bir defa yetmez i duymuştum sanırım
    ya bir de aklıma ne geldi, eski kitapçıya gitmiştim geçenlerde tee fi tarihinden kalma,milliyet in verdigi kitaplar buldum ama isimleri çok komikti. kocam bir ceset bilmemne böyle korku kitaplarının adı bir gudik, aşk kitapları desen ayrı bir gudik, yani kimbilir elalemin ne güzel kitaplarını gudik isimlerle cevirmişler, millet almasın okumasın diye :)
    gerci bu kitabın adı sanırım guilty pleasures dı, hani suçlu kirli pek farketmez :)) ama çeviri kurbanı kitaplar da vardır eminim

    YanıtlaSil
  5. şu kitabı linkwithinde gördükçe "bir kirli zevkim olamadı ona yanarım" diye aglıyorum ehehehehhe

    YanıtlaSil
  6. eheheh aynen,çok mazbut yaşıyoruz biz eheheh :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails