30 Ağustos 2013 Cuma

Tess Gerritsen | Golgesizlerin Tutkulu Dansi ★



Sahne: Foca'dayim, elimdeki kitap bitmek uzere ve yeni bir kitaba ihtiyacim var. Orijinal dilinde kitap bulmam zaten imkansiz diyerek ilk kitapciya girdim. Bir de ne goreyim! Tess Gerritsen yeni bir kitap yazmis, kitap Turkce'ye cevrilmis ve benim haberim bile yok! Soz konusu olan Gerritsen ya; konusunu bile okumadan aldim. Eve dondugumde kitabi incelemeye basladim. Ilk hayal kirikligini kitabin orijinal adini gordugumde yasadim: "Thief of Hearts". Yani, Kalp Hirsizi! Derken elimdeki kitap bitti ve sira Golgesizlerin Tutkulu Dansi'na geldi.

Gelmez olaydi!

Kitabin konusu, ucuncu sinif televizyon kanallarinda 20.00 kusaginda verilen ucuncu sinif Hollywood filmlerinden beter! Basi belada olan guzel bir kadin, ona yardim etmek uzere harekete gecen yakisikli bir brujuva, peslerindeki kotu adamlar, aralarinda filizlenen ask, eski Turk filmi misali "Benim yuzumden basina bir sey gelmesine dayanamam, onu kendimden uzaklastirmaliyim" dusuncesine dayanan abuk subuk hareketler... Tess Gerritsen'in boylesi bir kitap yazmayacagindan, yazsa bile masanin sallanan ayagini duzeltmek icin kullanacagindan o kadar emindim ki "Acaba yazarin isminde bir harf oyunu var da bu bizim Gerritsen degil mi?" diye bile dusundum!

Eninde sonunda bir macera kitabi oldugu icin kitap bir sekilde ilerliyor. Her sayfada bile bile lades diyorsunuz. Hani yine o ucuncu sinif televizyon kanallarinda yanardag patlamali filmler olur, aile uyelerinden biri dagda kalir, ailenin kopegi kosarak o yone dogru gider, filmin sonunda ustu basi kullenmis aile uyeleri birbirine sarilir. Oyle iste. 

Hic Tess Gerritsen okumamis olup bu kitaba bulasanlara bir cift sozum var: Tess Gerritsen bu degil! Lutfen gidip Cerrah'i alin, Cirak'i alin, Kan Golu'nu alin! Bu kadinin nasil harikalar yaratabildigine kendi gozlerinizle sahit olun! Ve... Golgesizlerin Tutkulu Dansi'ndan uzak durun.

Opucukler.
Amalth.

Not: Kitap fotografim siyah/gri/beyaz oldugu icin akillarda olusabilecek olasi bir soruya yanit vermek istiyorum. Cihangir'deki rengarenk merdivenleri griye boyayanlarla bir akrabaligim yoktur. Yanlis anlasilma olmasin!

4 yorum:

  1. Ben de bi hevesle siparisini vermistim, gelince hemen okuyacaktim. :( Yapma etme Tess...

    YanıtlaSil
  2. Kitap okumayı seviyorsanız Kafa'ya, Eylül'ün ortasında başlayacak olan hikaye serimi okumak isterseniz de Ters Düz'e mutlaka beklerim efendim. :)

    YanıtlaSil
  3. Şimdi merak edip bu yazıyı da okudum da, resmen aynı şeyleri yazmışız =)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails