6 Ağustos 2013 Salı

James Patterson | Roses Are Red / Guller Kirmizidir ★★★★

Roses are red,
Violets are blue,
Sugar is sweet,
And so are you.

Yazima bir siirle baslarkenafshagsha... Tabii ki yapmayacagim!

~

Roses Are Red, James Patterson'un Pop Goes The Weasel'ini takip eden Alex Cross romani. Her ne kadar Alex Cross romanlari siralamaya sadik kalinmadan okunabilse de Roses Are Red'i okumadan once Pop Goes The Weasel'i okumakta fayda var. The Weasel Turkce'ye cevrilmemis oldugundan kitap hakkinda genel bir bilginiz olmasi acisindan sizi kitapla ilgili yazima yonlendirebilirim: http://raflarinarasindan.blogspot.com/2013/05/james-patterson-pop-goes-weasel.html?m=1

Roses Are Red'i okurken Cross'un daha once cozdugu davalara iliskin kisa bilgiler edineceksiniz lakin davalardan genellikle sadece adiyla bahsedildiginden Cross'un bas karakteri oldugu ve Along Came The Spider ile baslayan serinin onceki kitaplarini okurken heyecaninizdan bir sey kaybetmeyeceksiniz.

Diger yandan Roses Are Red'i okuduktan sonra Violets Are Blue'yu okumak durumunda kalacaksiniz cunku aslinda coook eskilerde baslayan bu hikaye Roses Are Red ile son bulmuyor; aslinda henuz basliyor. Dolayisiyla aslinda Roses Are Red ile Violets Are Blue'yu bir butun olarak dusunmek mumkun.

~

Surpriz bir sonla biten Roses Are Red oldukca nefes kesici bir kitap. Kitap boyunca bir onceki kitabin kotu karakteri olan Shaffer'in Cross ve ailesi uzerindeki etkisi suruyor lakin Cross artik cok farkli bir savasin icinde...

Kendisine Mastermind diyen, Cross'tan hep bir adim onde olan ve suctan cok Alex'in canini yakmakla ilgilenen bir katille tanisiyoruz. Mastermind, bir dizi soygun planlayip hikayenin tam da "Bitti" dediginiz yerinde yeniden alevlenmesini sagliyor.

Kitabin tamamina hakim olan bir diger duygu ise Cross'un ailesi ile isi arasinda yasadigi ikilemler. Cross ya Mastermind'i yakalayacak ya da ailesinin yaninda olacak...

~

Uzun zamandir yazdigim kitaplarin aksine Roses Are Red de Violets Are Blue da Turkce'ye cevrilmis kitaplar, cogu kitabevinde de bulunuyor. Kitaplarin ikisini de okumus bir insan olarak her ikisini de ayni anda almanizi oneririm; sahsen Roses Are Red biter bitmez obur kitabi elime aldim. Cok da keyifli oldu!

Cok acayip sayfalarda cok saglam alintilarla suslenmis bu kitabi alin, okuyun. James Patterson'la evlilige giden bir iliski yasadigim dedikodularina da kulak asmayin. BEN CROSS'LA EVLENICEM!

Opucukler, cicekler, bocekler.
Amalth

2 yorum:

  1. Vermek için ayırdığım birkaç J Patterson var, eve gidince hangileri olduğunu yazayım, istersen yollarım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aradiklarimdan bazilari varsa oyle memnun olurum ki anlatamam!

      Sil

Related Posts with Thumbnails