20 Ağustos 2013 Salı

Ben Ölene Kadar | Amy Plum (Revenants #2)

O, aşkı için ölmeye değil, ölmemeye söz verdi

Kitap: Ben Ölene Kadar (Revenants #2) 
Yazar: Amy Plum
Orijinal adı: Until I Die 
Yayıncı: Akılçelen Kitaplar
Sayfa Sayısı: 350
Tür: Fantastik, Genç Yetişkin, Aşk
Puanım: 2

Vincent bu kez aşkı yaşamaya yemin etmiştir. Bu karardan memnun olan Kate, Vincent'ın doğasına aykırı işlere girişmiş olmasından dolayı da rahatsızdır. Yaşadığı karmaşayı bir çözüme kavuşturmaya ve sevgilisini ölümlü bir insana dönüştürmeye karar veren Kate, bilmeden kendini büyük bir tehlikenin kucağına atar. 

Revenants serisinin ilk kitabı Benim İçin Öl'ü dün yazmıştım. Bugün ise ikinci kitap Ben Ölene Kadar ile devam ediyoruz. 

Vincent ve Kate iyiden iyiye sevgili olurlar artık. Paris'in o romantik atmosferinde aşklarını yaşarlar, bir yandan da Kate'i içten içe sorular kemirir. 

Bu kitap aslında bir geçiş kitabı. İlk kitap olaylara giriş, bu kitap gelişme, son kitap da muhtemel sonuç. 
O yüzden bir yerde beni çok sıktı. Kate'in huzursuz haline bir yere kadar dayanabiliyorsunuz. Ha ona da hak vermek lazım, sen yaşlandığında adam genç kalacak tabii bir paniklersin. 

Sonra Charlotte'nin gitmesi büyük eksiklik ve boşluk yarattı. Violette'yi sevmedim geldiğinden beri, Arthur ise cazip gerçekten. Sonuçta aristokrat bir Kurt Cobain benzeri hoş geliyor ister istemez. 

Yine geri dönenlerle ilgili bir ton bilgiyi boca ediyor yazar kafamıza. İlk kitapta olduğu gibi ağır ağır ilerleyip, sonunda aksiyonu arttırmış. Hele öyle bitiyor ki, daha ne olabilir ki artık diye merak ettiriyor açıkçası. Son kitaba heyecan içinde başlatacak cinsten. 

Kitapta beni en çok vuran şey Paris oldu. İlk kitapta o kadar değildi ama ikinci kitapta La Masion'un terasında takıldıkları bölümde kopmuşum. Kendimi Paris'te bir balkonda, terasta olmak istiyorum derken buldum çok feci. Ki biliyorsunuz ben Prag insanıyım. 


"Ölüme direnmesiyle birlikte gelen acıları dindirmenin bir yolunu arıyorum. Daha uzun dayanabilsin diye. Belki benim ömrüm süresince" dedim, ama aklımdan geçen sözcükler şunlardı, Ben Ölene Kadar. -Kate- 

Kate ve Vincent birbirlerinden habersiz bu konu üstünde çalışırlar, Vincent'ı her ne yapıyorsa çok zorladığı kesin. Kate ise eline ne geçerse araştırır, hakkını yememek lazım, baya baya şey bulur. 

Kitabın kapaklarına değinecek olursam şayet; ilk iki kitabı başarısız buldum. Yani görsem almazdım, ilgimi çekmezdi. Lakin üçlemenin son kitabı çok ilgimi çekmişti, o bence gayet güzel. 

Demem odur ki, Paris'i seviyorsanız hoşunuza gidebilir. 

Bu arada Kitap Oburları ile son kitabın turunu yapıyoruz, bizi takipte olun. Hepimiz kitapları okuduk, yazmaya başladık. Benim yorumumla beraber onları da okumanızı tavsiye ederim...


İyi Okumalar...

-Sycorox- 


2 yorum:

  1. Violette'i ben de sevmiyorum. Son kitapta da bi işe yaramazsa sırf sorun çıkaran gereksiz karakter -_-

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails