7 Temmuz 2013 Pazar

Aşk Adında Hayat / (Teeny Templeton #1) Michael Lee West

Gerçek aşkı bulmak mı, yoksa ondan kaçmak mı kolay? 

 "Teeny Templeton sonunda kaderin ona güldüğünü düşünmektedir. Evlenecektir, kendi düğün pastasını kendisi yapacaktır ve o sıkıntılı geçmişini ardında bırakacaktır. Ta ki nişanlısını kendi evlerinin şeftali bahçesinde iki kadınla yakalayana kadar... Hem de çırılçıplak bir haldelerken...

Bu skandalın ardından düğünleri iptal olur. Ne var ki Teeny'nin başına gelenler bununla sınırlı kalmayacaktır. Nişanlısı bu olaydan sonra ölü bulunur ve herkes Teeny'nin suçlu olduğunu düşünür. 

Tek umudu, artık başarılı bir avukat olan ilk aşkı Coop O'Malley'dir. Ancak onunla yüzleşmek demek, geçmişle de yüzleşmek anlamına gelmektedir. Peki, Teeny başına gelenlere rağmen kalbinin sesini dinleyip karşısındaki bu adama yeniden güvenecek midir?"

Kitap: Aşk Adında Hayat (Teeny Templeton #1)
Yazar: Michael Lee West
Orjinal Adı: Gone With A Handsomer Man 
Yayıncı: Arkadya Yayınları 
Sayfa Sayısı: 426
Tür: Yetişkin, Aşk, Polisiye
Puanım: 4,5 

Arkadya yayınlarından çıkan Teeny Templeton serisinin ilk kitabı öncelikle beni kapağı ile cezbetmişti. Çok şirin tam yaza uygun bir kitap kapağı evet. Lakin bizim kitabın cicili bicili kapağı olmamış sanki. Orjinali aşağıda ve tam uymuş. Keşke o kapağı kullansalardı diye küçük bir eleştiri yapayım.

Dikkat ettim içinde yemek ile alakalı her kitap beni ciddi cezbetmeye başlamış. Hele arkasında tarifler varsa direkt alma sebebim. Bu kitap da onlardan biri.

Öncelikle serinin ilk kitabına bayıldım. Çok eğlenceli ve temposu düşmeden ilerledi. Ha ben katilin kim olduğunu tahmin etmiştim ama güzel bağladı olayları yazar. Bizim kapaktan ve tanıtım yazısından çok romantik, duyguları incinmiş bir kitap beklerken, başına gelmedik şey kalmamış, bir yandan acayip eğlenceli bir kitapla karşılaştım.

Baş karakter Teeny normal, kısa boylu, kendi halinde şirin ve biraz sarsak, biraz safça kızımız. Saf olduğuna bakmayın başına ne geliyorsa iyi niyetinden geliyor. Kendi dünyasında yemek pişiriyor, cicili bicili yaşıyor. Lakin nişanlısını iki kadınla basınca çılgınlaşıyor. Ağlaya ağlaya çekip gitmektense, ağacın birine çıkıp olgunlaşmamış şeftalilerle çıplak nişanlısı ve iki kadını resmen taşlıyor. Tabii bu sayede başına gelmedik kalmıyor, ne evine geri dönebiliyor, nede gidecek yeri var. Olaylar böyle başlıyor. Üstüne birde nişanlısı öldürülünce bir numaralı zanlı olarak buluyor kendini.


"Arada bir, kabarmayan hamurlarla uğraşmak zorunda kalır ve en baştan başlarsınız. Hamuru yoğur, üzerini sıcak nemli bir bezle ört ve en iyisi için umut et. İlişkiler de aynen böyledir. Bir yemek tarifine harfiyen uyduğunuzu düşünebilir, her şeyi doğru yapabilirsiniz; ama ortaya çıkan sonuç sindirilemez olabilir. Ekmek gibi kokuyor olsa bile ekmek olmayabilir. "


Teeny'in nişanlısı Bing esasen kızı seviyordu ama karakterinde aldatmak olduğu için, evde yemek pişiren sevimli biri olsun ben gönlümü diğer şekilde eğlendiririm kafasındaydı.

Teeny'nin ilk aşkı Coop ise bir tuhaf adam. Ben halen onun tam olarak ne istediğini çözemedim. Tamam bizim kızı seviyor onu anladık ama tuhaf da davranışları vardı.

Dedektif Red Butler ise ayrı alemdi ya. Önceleri Teeny'den hoşlanmazken sonra en büyük destekçisi oldu. Hele o yemek kitaplarını çalarken halleri, birlikte kek pişirmeleri falan acayip eğlenceliydi.

Coop'un karısı Ava'da değişik bir karakter. Bir yandan sinir oluyorsunuz, bir yandan da Teeny'e o kadar yardım ediyor ki resmen yardım en kilit zamanlarda hızır gibi yetişiyor.

En güldüğüm yeri Teeny'nin geleneksel aile yemek defteriydi. Teyzeleri, annesi, Teeny kendilerince sinirlendiklerinde zehirli tarifler uydurup yazıyorlar. Tarifleri yaptıkları yok, zaten amaç sinirlerini yatıştırmak. Ama o defter başına neredeyse bela oluyordu.

Ve kitabın sonu! Nasıl bitti öyle ya, resmen seriyi deli gibi bekliyorum artık.

Kitabın birde soundtrack'i var ki ne şarkılar. Genelde Elvis ağırlıklı, Zz Top, 98 Degrees, Radiohead, Jimi Hendrix, Five for Fighting ile devam ediyor. Kitabı okurken playlistimi dinlersiniz artık. 

 

Sizde yaz için böyle neşeli, eğlenceli bir yandan aşk bir yandan polisiyenin olduğu romantik komedi kıvamında bir yaz kitabı okumak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Ben kitaba 4,5 puan verdim. 
Ayriyeten bu kitabı yollayan Arkadya Yayınlarına çok teşekkür ederim. Serinin devam kitabını merakla bekliyoruz. 

İyi okumalar, keyifli dinlemeler...

-Sycorox- 

5 yorum:

  1. Ben de bazen böyle hafif, neşeli, yormayacak bir şey arıyorum. Her yaz bir tane okuyorum bu sevimli kapaklı kitaplardan. Bu seneninki bu kitap olabilir. Yorum için teşekkürler!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tam aradığınız türde bir kitap, keyifli okumalar dilerim.

      Sil
  2. Bence de oldukça keyifli,kolay okunan bir kitaptı ama orijinal kapak daha güzel bence :)

    YanıtlaSil
  3. Ben de okudum kitabı. Çekilişten çıktı bana, heyecanla bekledim elime ulaşmasını. Sonra da saldırdım resmen. Uzun süredir böyle eğlenceli bir kitap okumamıştım. Ben Teeny'i biraz Bridget Jones'a benzettim. Bir de arada Red ile olsa bunlar demedim değil çünkü en sevdiğim karakter oydu *.*

    Bir de, evet orijinal kapak daha uygun ama ben bizim kapağı da sevdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet aynı Bridgetti :) Red bende çevresindeki adamlardan daha iyiydi

      bizim kapak mutlaka almalısın diyor resmen kapağa aşık olduğumdan istemiştim :)

      Sil

Related Posts with Thumbnails