6 Eylül 2010 Pazartesi

Harlan Coben | Oyunbozan


Oyunbozan okuduğum ilk Harlan Coben romanıydı. Nispeten ağır kitapların üzerine okuduğum, çerez niteliğinde, eğlencelik, hoşça vakit geçirilebilecek bir kitap ve tabii ki benden bekleneceği üzere(!) bir polisiye!

Myron Bolitar isimli bir spor menajeri, eski sevgili meselesi yüzünden kendini bir cinayet soruşturmasının içinde buluyor - zira bu erkeklerin başına ne geldiyse kadınlar yüzünden gelmiyor mu!? Bir yandan spor piyasasında dönen kirli oyunlar göz önüne serilirken ki bunları çoğumuzun önemsediğini sanmıyorum, diğer bir yandan bahsettiğim cinayet soruşturması gittikçe ilginç bir hal alıyor, fuhuş bataklarına, yakın dövüş ustalarının kol kemik kırma sanatlarına, porno dergilere girip çıkıyor ve sürpriz (!) bir sonla bitiyor.

Oyunbozan’ı okuduğumdan beri bir ay gibi bir süre geçti ancak isimlere ve olaylara dair hafızamı zorlayacak bir kitap olmadığından sadece kitaba dair genel kanımı aktarabiliyorum. Kitap cidden eğlenceliydi, Myron ile zibidi ortağının konuşmaları, çok kişiyi ti'ye alan diyaloglar, dalgalar, vs… Nitekim beni cidden güldürdü, eğlenceli zaman geçirmemi sağladı! Ancak polisiye roman adına ne buldun derseniz üzülerek pek bir şey bulamadığımı itiraf etmek durumundayım.

Hazır sonbahar da geliyorken yağmurlu bir hafta sonu ele alınıp, iki üç günde bitirilesi bir kitap olan Oyunbozan’ı okuyun demiyorum lakin okumayın da demiyorum. Üst üste ağır kitaplar okuduysanız ve beyninizin bir molaya ihtiyacı varsa okuyun. Diğer bir yandan, polisiye dediğin kemiklerimi titretmeli heyecandan diyorsanız sizi bir sonraki kitaba yönlendireceğim (Bkz. Ted Dekker Kutsal Meclis).

Harlan Coben
Oyunbozan / Deal Breaker
448 Sayfa (Cep Boy)
5 TL

8 yorum:

  1. bu kitap istisnasız her seferinde gözüme çarpıyor kitapçıda! ama kapagına kıl oldum :D
    yine de eglenceli diyorsan okurum tabi.. cep kitaplarına düşsün alalım bari

    YanıtlaSil
  2. aynen korkutuyor beni kapağı :)

    YanıtlaSil
  3. Hikayenin kapağı ile ilişkisi yok:) Ben kapagina kanip almistim:P

    @Merope Cep kitabi zaten var, kitapyurdunda 3 lira mi 5 lira mi ne:) Ben buradaki kitapcidan aldim cep kitabi versiyonunu:)

    YanıtlaSil
  4. "kimseye söyleme" ve "başka şansın yok" u okumuştum yıllar önce.( abartıyorum 3-4 yıl önce) o zaman çok beğendiğimi hatırlıyorum.tümevarım yaparsam harlan coben iyi yazmıştır...

    YanıtlaSil
  5. @Miss Şizoid

    "İyi" yazma meselesine takilmadim ben zira bana dokunan kismi haddiden fazla hafif olmasiydi:) Eglenerek, yeri geldiginde merak ederek yeri geldiginde "yok artik bu kadar gunu de atlayamazsiniz" diyerek okudum. Eglendim mi eglendim ama bende bir iz birakmadi. Bu arada yeni kitabi Orman'i aldim, simdi ona baslayacagim!

    YanıtlaSil
  6. okumustuum güzel dğişik bi kitap nerede kapağı değişik ismi değişik kitap varsa kesinlikle okurumm=D

    YanıtlaSil
  7. polisiye/korku tarzı yazarlar eğlendiriyorsa "iyi"dir benim için.açıkçası ben o kitaplardan kalıcı etki beklemek yerine, zamanımı sıkılmadan geçirmelerini bekliyorum.

    YanıtlaSil
  8. hımm.bu kitabı okumadım.Harlan Coben'in başka bir kitabı olan büyük vuruş'u okudum.Myron Bolitar karakteri büyük vuruş adlı kitaptada vardı. :) burda bu kitabı görünce bi an kafam karıştı ama bakınca.iki ayrı kitap iki ayrı olay .olduğunu anladım.bu kitabı edinmeliyim.çünkü burdaki myron ile büyük vuruş'taki myron ne kadar benzer merak ettim :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails