21 Şubat 2010 Pazar

Zeka fışkırtan bir yazar: Roald Dahl

blogun en tembeli ödülünü kucaklamama az kaldığına kanaat getirerek az önce bir telaşla kütüphaneme koştum. elimdeki kitapları bitiremiyorum, bari eskilerden bir best of yapayım dedim. geçen seneki en büyük keşfim Roald Dahl'a gitti hemen elim. bugün Dahl'dan 2 kitap tanıtayım, siz kopa kopa okurken hayır duanızı alayım :)

suyunun suyu bir arkadaş evinde tuvalete girerken elime gelen ilk kitabı kaparak tanıştım Dahl'la. elbette yazarı tanıyordum zira her gurme velet gibi çarli'nin çikolata fabrikası'nı okumuştum ve belki de doğal olarak bu adamı kafamda çocuk kitabı section'ına fişlemiştim. o gün aman zaten işim uzun sürmez, 2-3 sayfa okuyayım diye aldığım kitaba o kadar kaptırdım ki, ordan çıkışta yarım bırakmış olmanın  burukluğuyla koşa koşa gidip satın aldım: evet, ilk kitabımız Kancık.

Kancık toplam 4 uzun öyküden oluşuyor, her biri ayrı lezzetli, ayrı dumur. sadece ilk öykü feci şekilde üzücü, hatta regl öncesinde filansanız oturup hüngür hüngür ağlayabilirsiniz bile. diğer 3 öykü de şoklardan şok beğendiren cinsten ama ilk öykü kadar buruk değil. diyebiliriz ki yazar bu kitabındaki 3 öyküde kadın-erkek ilişkilerine alaycı bir bakış atıyor. ama öyle böyle değil, yuh-çüş-oha dedirtiyor. bu kitabı bitirince hemen adamın başka bir kitabını okuma isteğiyle kıvranmaya başlıyorsunuz. hele 2. ve 4. öyküde edebiyat gündeminize bir oswald amca giriyor ki tadından yenmez! bir daha asla unutamayacağınız bir karakter. zeki, şaşırtıcı, macera dolu bir hayatı ve akla hayale gelmez fikirleri var.

hem konulardan örnek vermek istiyorum hem de ucundan dahi olsa kopya vermek istemiyorum. ama şöyle bir parmak bal çal diyorsanız buyrun madem: çok sevdiği kocası öldükten sonra intihara karar veren bir kadının ilk aşkıyla karşılaşması nasıl bitebilir? çölün ortasında misafir edildiği bir evde 2 nefis kadından hangisinin gece koynuna girdiğini bilemeyen bir adam en fazla ne kadar şaşırabilir? karılarını karılarından habersiz değiş tokuş etmek suretiyle fantaziye koşma heveslisi adamları neler bekliyordur? herkes üzerinde cinsel uyarıcı işlevi gören bir kokuyla neler yapılabilir?

içinize bir merak düştü değil mi! ama şimdilik oswald amca'yı aklınızda tutun, bir sonraki kitabımız tam 216 sayfa boyunca ona odaklanıyor zira ;)

yazarların kralı: Roald dahl
kaç sayfa: 164 sayfa - su gibi okunuyor.
nerden çıkmış: can yayınları
çeviri: tülin nutku
kaç para: yazmıyor ama taş çatlasın 10'dur 15'tir.
tavsiye eder miyim: hem de nasıl!

2 yorum:

  1. Aa evet bu kitabı okumak istiyordum ne zamandır, Roald Dahl'ı da çocukken çok severdim...

    Blogun en tembeli falan da, yok öyle şeyler, blogun en asosyal insanı olarak ben blogun "en tembelliğini" isterdim açıkçası. :)

    YanıtlaSil
  2. road dahl başlıgını görür görmez senin yazdıgını tahmin ettim Ege!!
    ah road dahl a ben de bayılırım. hele hitler in bebe hali ile bir öyküsü vardı aman aman.. kiss kiss ortalıklarda geziniyordu geçen gün bir okuyayım tekrar
    :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails