13 Şubat 2010 Cumartesi

Tarihçi | Elizabeth Kostova


Twilight türevi ergen vampir hikayelerinden hoşlanmıyor da tadından yenmeyecek, sayfalar arasında nefesinizi kesecek, gerçek ile kurguyu karıştırmanıza, çevrenizdeki insanlara kuşku ile bakmanıza neden olabilecek bir vampir hikayesi arıyorsanız Tarihçi tam size göre!

On altı yaşında biz kızın babasının kütüphanesini karıştırmaya başlaması ile başlıyor kitap. Gizemli, davetkar, kenara köşeye saklanmış ancak insanı insanlığından çıkaran bir kitap buluyor. Ve bir tomar da mektup... Bir ardıla ithaf edilmiş mektuplar...

Ve şüphe duygusu kendini gösteriyor. Ardından yolculuklar başlıyor... On altı yaşındaki kızımız aslında güven içinde sürmesi gereken hayatının pek de güvenli olmadığını, vampirlerin aslında var olduğunu anlıyor...

Yolculuklar devam ediyor, Transilvanya'ya, Bulgaristan'a, Türkiye'ye... Kont Drakula'nın peşinden!

~~~~~~~~~~

Her zaman olduğu gibi kitabın içeriği hakkında pek bilgi vermek istemiyorum. Ağzımdan aslında okurken görüp de nefesinizi kesmesi gereken bir detayı kaçırırım diye korkuyorum!

~~~~~~~~~~

Bu kitap bana kalınca bir kitap aralığı kullanmam gerektiğini öğretenlerden... Gözüm yanlışlıkla sonraki cümlelere kaçmasın diye! Bir de bu kitabı okurken birinin arada nefes almam gerektiğini hatırlatması gerekiyor, üç defa okudum, üçünde de kitabı kapatıp göğsümün üzerine koyup nefes almaya çalıştığım çok olmuştur.

Abartma demeyin, abartmıyorum. Babam bir keresinde elimden almaya kalkmıştı kitabı, şimdi kriz geçireceksin diyerek!

Çünkü...kitap aslında gerçek bir hikayenin, gerçek belgelerin, mekanların, kişilerin azıcık hayalgücü katılarak canlandırılmasına dayanıyor. Cidden vampirlerin gerçekliğini sorgularken buluyorsunuz kendinizi!

~~~~~~~~~~

Tarihçi, Elizabeth Kostova'nın ilk kitabı. Film hakları Sony tarafından satın da alınmış lakin filmini ne zaman çekecekleri konusunda belirli bir bilgi mevcut değil. Elizabet Kostova ikinci kitabını 10 Ocak 2010 tarihinde yayınladı ancak henüz Türkçe'ye çevrilmedi.

Dili çok yalın, uzun cümlelerden arındırılmış, birinci kişi diliyle anlatılıyor. Okurken zaman kavramını kaybedebiliyorsunuz. Lakin ben keşke sadece zaman kavramımı kaybetseydim! Neredeyse kendimi kaybediyordum, yahu!!

~~~~~~~~~~


Yazarı- Elizabeth Kostova
Adı- Tarihçi
Orijinal Adı- Historian
Çeviren-İdem Erman
Sayfa Sayısı-648
Tür- Ne desem ki! Macera, gerilim, ben, sen, o!

Kaç günde okudum- 7 gün
Kaç kuruş- 23,60 TL (@ kitapyurdu)
Öneririr miyim- Çevrenizde bir kitapçı filan varsa, üşenmeyin, pofidiklerinizle bile atın kendinizi sokağa, alın, ve derhal başlayın okumaya! Derhal!

Not: Supernatural izleyenler, bu kitabı kahramanlardan birinin elinde gördünüz;)

7 yorum:

  1. çok merak ettim listeme ekliyorum hatta torpil geçip ilk sıraya koyuyorum kendisini =)

    YanıtlaSil
  2. Super! O zaman sana oneri, cep telefonlarini kapat, CD calara Lorena McKennitt koy, sakin sakin calsin arkadan, uzan ve oku. Yaninda da bi iki kilo elma filan olsun, seni rahatsiz etmeye gelenlerin kafasina atarsin:))

    YanıtlaSil
  3. hahah elma tavsiyesi süper hem açlık giderir hem silah olarak kullanabilirim =) teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. ayyy nasıl merak ettim şimdi
    direk ekliorum alınacaklar listesine!!!

    YanıtlaSil
  5. @Merope

    Canim hele sen kesinlikle okumalisin:)))

    YanıtlaSil
  6. Uzun zamandır okumak istediğim kitaplardan... Ama asıl merak ettiğim Supernatural'da kimin elinde gördükkk ? Tahminim kitap okuyan bir avuç kişiden biri olan Sam tabi :)

    YanıtlaSil
  7. @ Benherneysemo

    Açıkçası tam olarak isim veremeyeceğim ama bir oğlan çocuğunun Dean'in oğlu olup olmadığının tartışıldığı bir bölüm vardı. O bölümde Dean eve gelmeden önce Dean'in birlikte olduğu kadın koltukta uzanmış Tarihçi'yi okuyordu.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails