22 Şubat 2010 Pazartesi

Bir Varmış Bir Yokmuş | Ayşe Kulin


Öncelikle merhabalar :) Nasıl bir giriş yapacağımı bilemediğim için es geçiyorum :) Kitabımız ;

Bir Varmış Bir Yokmuş - AYŞE KULİN


Adından da anlaşılacağı gibi masal tadında bir kitap… Kitabın bir yanında gerçek hikâyeler, diğer tarafında kurmaca hikâyeler var fakat bu kitapta size söylenmiyor, siz anlamaya çalışıyorsunuz ki zaten anlamak da pek zor olmuyor. Kitabı evirip çevirip okumanız gerekmekte… Tabi seçim sizin… Kitapta her biri farklı bir olay olan fakat birbirini andıran hikâyeler anlatarak yaşamlarımızı süsleyen ve hayal gücümüzü artıran bir takım hikâyeler sıralanıyor. Ayrı ayrı hikâyeler de olduğu için isterseniz kitabı ortasından açıp da okuyabilirsiniz… Fakat yine de önerim kitabın ahengini bozmadan bir tersinden bir yüzünden okumanızdır.İlahi bakış açısıyla yazılmış bu kitaplar, insan ruhunun derinliklerine kadar inerek kendimizi sorgulamamızı ve silkinmemizi sağlıyor.

Gerçekler, hayatın bir parçasından alınmış, tanıdık yaşamlara ışık tutabileceğimiz, sahipleneceğimiz bir havaya bürünmüş olarak bizlere sunuluyor… Kurgu ise gerçeklerle bağlanmış bir biçimde, hikâyenin devamını getirircesine, gerçekle iç içe geçmiş olarak önümüze sunuluyor. Kurmaca hikâyelerin etkisi altında kalıp, çok şaşıracaksınız.

Kitap isterseniz “Bir Varmış Bir Yokmuş” olabilmekle beraber isterseniz “Bir Yokmuş Bir Varmış” de olabiliyor. Masal tadında bu kitabı mutlaka okumanızı öneririm. Bu kitapta bir yerlerde kendinizi bulacaksınız.

4 yorum:

  1. Öncelikle hoş geldin ve paylaşımın için teşekkür ederiz.

    Ayşe Kulin benim açımdan birazcık ilginç bir yazar, onu ne severim diyebiliyorum ne de sevmiyorum. Lakin enteresan bir şekilde yazdıklarını okutuyor, etkiliyor.

    YanıtlaSil
  2. hoşgeldin Aslı!
    Ayşe Kulin'den adı aylin dışında bişey okumadım açıkçası, pek bana hitap eden bir yazar degil.ama öyle güzel anlatmışsın ki merak ettim bunu (:

    YanıtlaSil
  3. Ben birçok kitabını okudum,hatta burada paylaşayım bak aklımdayken:)
    Bu kitabı okumadım,merak ettim

    YanıtlaSil
  4. Elinize, emeğinize sağlık.
    Ah bir de "Adı Aylin" var. Okumalı derim ben.:)


    karavan55.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails