24 Şubat 2010 Çarşamba

Kayıp Gül | Serdar Özkan


Kayıp Gül-Serdar Özkan

Kitap hakkında önyargılarım vardı. Ama kütüphanede görünce de üstüne atlamak suretiyle almış bulundum. Kitap 2 günde bitti... Normalde 205 sayfalık bir kitabı 1 günde bitirebilmem gerekirken bunun süresi biraz uzadı çünkü başlarda olaya giriş aşamasında fazla kaldığı için kitabın süresi de uzadı bana göre :)

Kitap hakkında çok acımasız eleştiri yapanları pek haklı bulmuyorum. Gayet güzel bir kitap... Ama insanın sorularına bir türlü cevap veremeyen bir kitap... Kitapta neler olacağını heyecanla beklerken hiç ummadığım bir sonla bitti kitap... İnsanı kendi benliği hakkında bol bol düşündüren bir kitap... Kitapta bazı yerlerde konu bütünlüğüne rastlayamadım ama okuduğum bir çok kitaba göre güzel,okunabilir bir kitaptı...

Kitaptaki Diana adında [Diana Roma mitolojisine göre Artemis'in diğer ismiymiş ve kitapta bunlardan bolca bahsediliyor.] ki "güzel" bir kızın hikayesi anlatılıyor. İnsanlar onun süsüne,gösterişine önem verirlerken Diana da kendini onlara göre şekillendirerek bir kuklaya dönüşüyor. Zamanla bu hayattan sıkılıp kendi yolunu bulma umuduyla güllerin peşinden gidiyor.

Daha fazla bilgi vermek istemiyorum,esrarı kaçmasın fakat 10 üzerinden değerlendirilirse 6'lık bir kitaptı bana göre...

Liste Fiyatı: 25,00 TL.
Yayın Yılı: 2009
232 sayfa
Dili: TÜRKÇE

6 yorum:

  1. Ben ki hızlı okuduğumu düşünürüm ama bu çalışma hallerinde 205 sayfalık bir kitabı bir günde bitirmeyi aklımdan bile geçiremem...Sana çok özendiğimi bilmeni isterim Aslı:))

    YanıtlaSil
  2. Aslıcım, kitaplığımda haftalardır sürünüp bir türlü hadi diyemediğim Kayıp Gül'ün senden aldığı geçer not bile, bugün bu kitabı okumaya kafi sebeptir, öyle de güvenirim fikrine...
    Ben de senin gibi hızlı okuyuculardanım, kitap süründürmeyi sevmem pek. Dur hatta şimdi yazacağın Sadakat (İnci Aral) yazısına da ekliyim bu okuma hallerini :)

    YanıtlaSil
  3. kitap hakkında çok ilginc bir haber :)))
    okuyunuz
    http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/12887668.asp?yazarid=341

    YanıtlaSil
  4. @Malumafatrus - Söz konusu kitaptan eğer haddinden fazla sıkılmadıysam 205 sayfayı rahat okuyabilirim. Eğer kitap sevdiğim bir kitapsa ne kadar kalın olursa olsun en fazla 3 gün dayanır :) Çok teşekkür ederim :)

    @Eliza Doolittle - Kitap okumak tarif edilemeyecek kadar güzel bir duygu ama bu kitap aman aman bir kitap da değil :)

    @Merope - Yazan kişinin ellerine sağlık,tamamen katılıyorum. Ayrıca kitabın arkasındaki bir yazı 2005'e ait fakat kitap 2009 basımı :S

    YanıtlaSil
  5. bu kadar boş olup da dolu taklidi yapan başka kitap okumadım diyebilirim. benim açımdan tam bir hayalkırıklığıydı. küçük prens'i almış, üstüne biraz mesnevi katmış, simyacı'yı sos yapmış, ilkokul 2 düzeyinde bir türkçe'yle önümüze sürmüş. böyle bir kitabın tek iyi tarafı, okuyan herkeste yazar olma cesareti yeşertebilecek derecede uyduruk olması - ki şu blog'u takip eden sıradan bir okur bile inanın çok daha iyisini yazabilir.

    YanıtlaSil
  6. bana saç baş yoldurtan kitap
    beklemediğim bir son ..ama kitabın sürati öyle değil.alıp götürüyo sıkmadan.nazikçe.
    ama sonu beni öldürdü :)

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails