5 Nisan 2013 Cuma

[Blog Tur] Ejder Ateşi - Sophie Jordan | Tanıtım Videoları


"Gizli bir gerçek. Ezeli düşmanlar. Lanetli bir aşk..."

Kitap: Ejder Ateşi 
Yazar: Sophie Jordan
Orjinal adı: Firelight
Yayıncı: Pegasus Yayınları
Sayfa Sayısı: 319
Tür: Fantastik, Genç Yetişkin
Puanım:
 2,75

"Bana yaklaştığı sırada kalbim göğüs kafesimden fırlayacakmıçasına çarpıyordu. Tam olarak beni gördüğü anı hissettim. Donup kalarak suyun içinde hareketsiz durdu, biraz dibe daldı, dudakları suyun yüzeyiyle aynı hizadaydı. 

Birbirimize baktık. 
Şimdi olacaktı işte. Diğerlerine seslenecekti. Yırtıcı hayvanlar gibi etrafıma doluşacaklardı. Babamı hatırladığımda titrememek için bütün irademi kullandım. Onun da titremediğine, son anında bile korkaklık etmediğine emindim. Ve babamın aksine benim kendimi savunabileceğim bir silahım vardı. Ateş. 
Derken, genç adam bana doğru hareket etti, rahatça yüzerek yaklaştı. Yüz ifadesi değişti, kanımda garip bir karıncalanma hissettim. 

Hep gözümde canlandırdığım gibi sert birine benzemiyordu. Daha çok...Meraklı bir havası vardı."


Ejder Ateşi blog turumuzun dördüncü gününden merhaba. 

Pegasus Yayınlarından geçenlerde çıkan kitap, isminden de anlaşılacağı gibi Ejderha soyundan gelen genç bir kızın hikayesi. O soydan gelen kişilere Draki deniliyor.


Şimdi yorumuma gelirsek, açıkçası çok başarılı bulamadım. Bir ejderha sever olarak  merak edip, hayal kırıklılığına uğradım. Twilight furyası tarzında yazılmıştı. Açıkçası aşırı derecede sıkıldım bu furyadan. Yazarların artık daha üretken ve farklı yazmalarını istiyorum şahsen. Hangi kitabı elimize alsak Twilight'tan bir esinti çarpıyor yüzümüze.

Karakterlere gelirsek;

Jacinda: kitabın esas kızı benim okumayı sevmediğim, ne istediğini bilmeyen, ortalıkta saçma bir şekilde süzülen bir karakter. Yer yer aşkı, Jacinda'nın düşüncelerini o denli sündürerek anlatmış ki yazar, o kısımlarını atlayarak okudum.

Will: bu tip kitapların olmazsa olmazı, çok iyi huylu ama çevresi kötü esas oğlan karakterimiz. O karakter üstüne daha ne söylenir ki, yakışıklı, hafif serseri ama özünde çok iyi biri denebilir ancak.

Tamra: Jacinda'nın ikizi. Kitapta en gerçekçi ve sevdiğim karakter o oldu. Jacinda'nın ve sürünün gölgesinde kalan kız olmuş hep. Onun için de dünya umurunda değil. Yazar keşke ilerleyen kitaplarda onun daha güçlü olmasını sağlasa. Tamra'da potansiyel var. Birde en şaşırdığım şey, Tamra ve Jacinda güya ikizler lakin aralarında normal kardeşlik bağı bile yok. İkiz kardeşleri iyi deneyimleyen biri olarak, birbirlerinden nefret edenler dahi, karakterlerimizden daha yakınlar.

Yine klasik genç yetişkin romanlarında olan "anne veya babanın tamamen konu dışında, baş karakteri uzaktan izliyor olması" olayı bir nevi az. Yani anneleri çoğu şeyi yasaklıyor, lakin yine de çok çalışıyor ve kızlarının ne yaptığından habersiz.

Jacinda'nın arkadaşları ile ilişkisi ise araya lütfen katılmıştı resmen. Yani konu aslında Jacinda ve Will. Gerisi figüran ve gereksiz gibi bir intiba bıraktı bana.

Konu aşka o denli yönelmiş ki, ejderha, draki olayları yanında çerez niyetine sunulmuş. Yani ben yeni bir doğaüstü bir aşk yaratayım, araya biraz aksiyon sosu da ekleyeyim demiş sanki yazar. Ayrıca biraz spoilera girecek ama kitabın sonu öyle saçma bitti ki, ne yani bu muydu şimdi dedim ben. Serinin diğer kitaplarını merak ettirmeyen vasat bir bitiriş olmuş.

Olumsuz yanlarını saydım şimdi bulduğum az sayıda olumlu kısımlarına gelirsem, kitabın kapağı güzeldi, onu beğendim. Dili akıcıydı, lakin yukarıda saydığım abartı uzatmalar olmasaydı daha iyi olurdu. Onun dışında bu seriye devam eder miyim? hayır.

Ha siz bu tip romanları tercih ediyorsanız, kısa zamanda okunan bir kitap.

Şimdi gelelim kitabın tanıtım videolarına.

Bu kitabın orjinal Trailerı.

 

İkinci video ise Alman videosu. Ben Alman versiyonunu daha çok beğendim.


Bu turda yayın evi ile yaşadığımız problemden ötürü kitap hediye edemiyoruz. Lakin Scala yayıncılık bize sponsor oldu ve 1 kişiye 50 TL değerinde hediye çeki, 20 kişiye ise indirim çeki veriyoruz. Bunun için yapmanız gereken çekiliş sayfamız 'a gitmeniz.


http://thcodex.blogspot.com/ Kitap Yorumu - Çekiliş
http://mirielenda.blogspot.com/ Kitap Yorumu - Yazar Tanıtımı
http://pinucciasbooks.blogspot.com/ Kitap Yorumu - Sophie Jordan Söyleşisi
http://raflarinarasindan.blogspot.com/ Kitap Yorumu - Tanıtım Videoları
http://sssuigenerisss.blogspot.com/ Kitap Yorumu - Bunları Biliyor musunuz?




4 yorum:

  1. Bu kadar kötü müydü kitap? Hayal kırıklığına uğradım. Kapağı nasıl da cezbetmişti oysa ki. :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim için de hayal kırıklılığı oldu maalesef :/ kapağı cidden insanı cezbediyor

      Sil
  2. Bu videoya böyle bir kitap ! İnanası gelmiyor insanın. Yazmasın yahu. Getsin Historical yazsın. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. video'ya, kapağa rağmen böyle bir kitap olması cidden şaşırtıcıydı evet ya. yazdığı Historical romanları da okumadım gerçi ama genç yetişkini bıraksın gerçekten :)

      Sil

Related Posts with Thumbnails