13 Aralık 2010 Pazartesi

Sakın Kımıldama- Margaret Mazzantini


Son zamanlarda bir arkadaşım sayesinde öyle güzel yazarlarla tanıştım ki...
Margaret Mazzantini de onun tavsiyelerinden. Söyler söylemez, tereddütsüz gidip aldım kitabını ve hemen okumaya başladım.
İnsanı bir anda sayfalarının arasına alıveren, hep orada, o hikayenin içinde olduğunu hissettiren kitaplardan. Elimden bırakmak zorunda kaldığım zamanlarda hep üzüldüm, ayrılma anını geciktirmeye çalıştım.

Kitap, kızı bir kaza geçirip, ölümle burun buruna gelen başarılı bir cerrahın, kızına yaptığı büyük bir itirafı ve hayatından önemli bir kesiti anlatıyor.
Tamamen tesadüfen hayatına giren, kendisinden çok farklı bir hayattan, güzel, bakımlı ve kültürlü karısıyla mukayese edilemeyecek bir kadınla yaşadığı aşkı anlatıyor.
Bu kadının hayatına girmesiyle cerrahın, düzgün ve beklenenleri karşıladığı hayatından bambaşka bir boyuta girişini, farklı bir insan haline gelişini izliyorsunuz.

Akıcı, şaşırtıcı, düşündürücü, hüzünlü bir roman.
Okuyun, pişman olmayacaksınız...

2 yorum:

  1. Yazarın eşi Sergio, kitabın filmini de çekmiş, şimdiye kadar seyrettiğim en dramatik filmlerden biriydi, çok güzeldi. Kitabını almaya o büyü bozulur diye cesaret edememiştim ama burada görünce okuyasım geldi gene..

    YanıtlaSil
  2. Ben filmi olduğunu bilmiyordum, kesin izlerim bunu hem de eşi çekmiş, ne güzel.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails