13 Nisan 2010 Salı

Ali ile Ramazan

Perihan Mağden'i severim. Ama eski köşe yazılarından severim, daha önce kitabını okumamıştım hiç. Bu ilk oldu. Önce şunu söylemem gerek: Bu kadının dilini en çok eleştirenlerin, en hocaanım ve de yaratıcılıktan en nasiplenmemiş Türkçe'ye sahip olduklarına inanırım. Onlar hala annelerinin margarinini kullanadursunlar, dil tam da Perihan Mağden gibi insanlığa ve varoluş hallerine dair bi derdi olan, zeki yazarların kalemiyle şekillenmeye açık olmayacaksa hiç olmasın daha iyi. Hepimize TDK baksın, beynimizde değil ağaç, ot bile bitmesin, sen sağ ben selamet.

Ali ile Ramazan, bir üçüncü sayfa haberinin romana dökülmüş hali. Birkaç dakikada okuyup cıkcıkladığımız ve sayfayı çevirince unutmayı tercih ettiğimiz hayatların arkasına bakma, ordaki gerçek tutkuyu ve gerçek acıyı görme çabası. Bir oturuşta okunabilecek kadar sürükleyici, kalbinizi unufak edecek kadar acı ve bir o kadar da gerçek bir hikaye. Okurken iliklerinizde hissediyorsunuz kötülüğü, kadersizliği, çaresizliği ve aşkın yakıcı/yıkıcı gücünü. Türkiye'nin en çok kanayan yerleri bu kitapta. Dili bazılarına çok küfürlü gelebilir. Bana hiç rahatsızlık vermedi. Ali ile Ramazan olup payına düşenle başka türlü konuşmak mümkün olamazdı. Onlara sürekli çelme takan bu dünya bütün küfürleri de dibine kadar hakediyor zira. Bu kitabı okuyup küfürlere takılmak, okuduğundan hiçbir şey anlamamış olmakla eşdeğerdir bana göre.

Du bakiyim sözlük'te neler demişler diye bir göz attım, sanırım medyada eşcinsel aşk romanı diye ön plana çıkartılmış. Aylar var ki gazete okumuyorum, haberim yok bunlardan - Zaten de content'in düzeyi bu olduğu için gazete okumuyorum. Siz bunlara takılmayın. Önyargılarınızı bir kenara bırakıp Ali ile Ramazan'ın dünyasına girin. Çok pişman olacaksınız ve en çok da kendi önyargılarınızdan utanacaksınız.

Dağıttın beni Perihan, ne diyim...


Doğan Kitap / 12 TL / 162 Sayfa

4 yorum:

  1. çok güzel ve gerçek bir kitaptı, 1 günde bitirdim ama birkaç hafta etkisinden çıkamamıştım :))

    YanıtlaSil
  2. yavrum bu hanımefendiye iki genç kız'da küsmüş, biz kimden kaçıyoruz anne'den sonra ise tövbe etmiş idim ama madem bu kadar etkileyici, ali ile ramazan a bir şans verecegim..

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Related Posts with Thumbnails